vrijdag 26 april 2024

KTM 890 Adventure R Rally binnen 48 uur stijf uitverkocht

In een beperkte oplage van slechts 700 eenheden opende KTM de pre-order voor de 890 Adventure R Rally. 500 Adventures werden gereserveerd voor het grootste deel van de wereld, en op 2 november kwamen er 200 eenheden bij die alleen voor Noord-Amerika waren. En ze zijn alle 700 weg, KTM is stijf uitverkocht.

KTM zegt dat je je nog steeds kunt aanmelden met een formulier. Dan kom je op een wachtlijst, voor het geval iemand van gedachten verandert. De 500 ‘wereldwijde’ fietsen werden in slechts 48 uur uitverkocht, maar de 200 motoren voor Noord-Amerika deden er minder dan 24 uur over…

KTM 1290 Super Duke RR komt eraan

Wanneer je meer informatie over de motor gaat zoeken en je een voorbestelling plaatst, krijg je natuurlijk een aantal specs. De Adventure wordt aangedreven door dezelfde 889cc parallell-twin die je op dit moment in alle 890’s aantreft. Het blok is goed voor 105 pk en bijna 100 Nm. 

De KTM 890 Adventure R Rally wordt geleverd met de verbeterde WP XPLOR PRO-vering en een Akrapovič-uitlaat die 35 procent lichter. Andere upgrades zijn een standaard gemonteerde quickshifter, smallere velgen met spaken, koolstofvezel tankbeschermers en rallyvoetsteunen, maar ook speciale graphics, een heldere ruit en kleine winglets. 

De prijs was het enige dat KTM niet van tevoren aankondigde. Die krijg je alleen wanneer je doorklikt naar de pre-order: € 20.899,- in Europa. Komt de Nederlandse taks nog bij…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen