KTM 890 Adventure: update voor 2022?

We hebben niet eens de tijd gehad om bij de dealers de nieuwe KTM 890 Adventure te zien of het model maakt zich alweer op voor een nieuwe update. Enkele foto’s genomen tijdens een test op de weg laten een versie met een grotere ruit.

Net uitgerust met het gloednieuwe Euro 5-blok van 889 cc, 105 pk en 100 Nm koppel, gaat de KTM 890 Adventure voor 2022 alweer een modificatie tegemoet. De ‘spy photo’s’ laten een andere adventure zien dan het model dat bij de dealers staat. KTM lijkt vooral werk te hebben gemaakt van de aerodynamica, met een veel grotere en meer beschermende stroomlijn en een verstelbare, groter formaat ruit.

Adaptive cruisecontrol voor veel 2021 KTM-modellen

Verder zien we naast de ongewijzigde 21-inch spaakwielen ook een brandstoftank die identiek zijn aan die van de nu-nog-nieuwe 890. Best mogelijk dat de inhoud van de tank is vergroot, omdat er een aangepaste versie komt voor lange reizen, die comfortabeler is en meer bescherming biedt. Of maken we het nieuws mooier dan het is? Zien we op de foto gewoon een motor die een nieuwe overmaats voorruit test, die straks in de nieuwe KTM-accessoiregids staat?

KTM 890 Adventure

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?