zaterdag 15 juni 2024

KTM 890 SMT: foto’s van de nieuwe crossover

KTM blijft nieuwe modellen ontwikkelen en deze keer is het de beurt aan een motorfiets die meer dan verwacht is. We hebben het over een crossover, een type dat tegenwoordig erg populair is bij motorrijders. En een met de juiste cilinderinhoud, want hij is kleiner dan 1000 cc. De KTM werd betrapt tijdens tests in Spanje en we hebben het over wat de toekomstige KTM 890 SMT moet worden.

Kleine make-over voor 2023 KTM 1290 Super Adventure S

Voor ‘oudere’ motorrijders zal deze naam niet als een verrassing komen. Ooit was er de 990 SMT, een versie die z’n tijd ietwat vooruit was, een 990 Adventure met spaakwielen en meer toeristische vormen. Vandaag de dag zou die fiets actueel zijn. Daarom stoft KTM hem af, maar in een modern, volledig vernieuwd jasje. We hebben het over de 890, maar we kunnen niet uitsluiten dat hij wordt aangedreven door de verder ontwikkelde 990-motor. Hij zou dus kunnen worden aangedreven door de nieuwe paralleltwin motor, die we binnenkort op de aanstaande RC 990 en 990 Duke zullen zien.

De brandstoftank lijkt groot genoeg om de juiste actieradius voor toertochten te garanderen. Natuurlijk verwachten we prestaties van topklasse, inclusief het chassis, voor een motorfiets die de ‘Ready to Race’-filosofie volgt. De definitieve versie? Op de foto lijkt de motor klaar te zijn. Dus zou een presentatie volgend voorjaar goed mogelijk zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen