maandag 4 december 2023

Een volledig aangeklede bagger voor achtduizend euro?

De Traveller-versie van de Xiangshuai XS 800 is van alles voorzien, inclusief stereo. Hij heeft een 800cc-V-Twin en kost ongeveer 8.400 euro in China, maar we zullen hem hier waarschijnlijk nooit zien.

Baggers maken een comeback en in de VS worden er zelfs wedstrijden georganiseerd. Ook in China zijn er motorrijders die ervan dromen Route 66 over te steken of Coast To Coast te reizen, met de juiste stijl en comfort. En dat kun je het beste doen met een mooie, volledig aangeklede bagger, oftewel een dikke roadcruiser in Amerikaanse stijl. En dus, voor wie zich geen Electra Glide kan veroorloven, schiet Xiangshuai te hulp, een merk waarover we enkele maanden geleden spraken in verband met een cruiser, de Cangyun 500, die wel heel erg leek op de Honda 500 Rebel. Maar deze keer hebben we het over de XS 800 Traveller, een reiscruiser die van alle gemakken is voorzien. En wat we er op dit moment van weten, zou het de eerste in zijn soort kunnen zijn met een Chinees paspoort.

CF Moto 450 SR vindt toch z’n weg naar Europa

Er is veel aandacht besteed aan comfort met zachte en royale zadels voor rijder en passagier, en aan het hoofdstuk bagage met drie geïntegreerde koffers. Het audiosysteem, een must voor deze categorie, mag niet ontbreken, beschikt over vier luidsprekers voor en twee achter.

Net zoals je een mooie V-twin niet kunt missen. De cilinderinhoud is echter niet van het soort dat we gewend zijn van de dikke Amerikaanse twins: het is een vloeistofgekoelde 800 (boring 91 mm en slag 61,5 mm) met vier kleppen per cilinder waarvoor de fabrikant 61 pk (45 kW) bij 7.000 tpm en 72 Nm bij 5.500 tpm claimt en is gekoppeld aan een zesversnellingsbak. De aangegeven topsnelheid is 160 km/u.

Wat het chassis betreft, beschikt de XS 800 Traveller over een stalen dubbelwieg buizenframe en een achterbrug met een paar nogal hellende schokdempers. Het resultaat is een bijzonder lage zithoogte: 720 mm. Aan de voorzijde is er een modernere en sportiever ogende upside-down voorvork en ook opvallend zijn de Nissin-vierzuiger remklauwen met dubbele schijf en ABS-systeem.

Achteraan vinden we een schijfrem, terwijl de wielen beide 17-inch zijn met 140-70 en 200-50 banden. Het gewicht is een indrukwekkende 332 kg, terwijl de prijs 61.800 yuan bedraagt, wat bij de huidige wisselkoersen overeenkomt met ongeveer 8.400 euro. Momenteel exporteert Xiangshuai niet naar Europa, maar zeg nooit nooit.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image