dinsdag 21 mei 2024

KTM én BMW niet naar Intermot en EICMA

Hoewel de Intermot 2020 pas begin oktober op de planning staat en de EICMA 2020 zelfs een maand later, hebben we nu al te maken met de eerste afzeggingen. En het zijn direct niet de minste met BMW en de KTM-groep, inclusief dus ook Husqvarna en GasGas. Vooral BMW is erg opvallend want de Intermot in Keulen is een thuiswedstrijd voor ze. De reden laat zich uiteraard raden… Inderdaad, weer dat coronavirus.

BMW laat in een reactie weten dat ‘deze beslissing is genomen om de huidige planningsonzekerheid vroegtijdig tegen te gaan, ook voor al de partners die betrokken zijn bij BMW Motorrad motorshow-optredens’. Opvallend is dat BMW wel nieuwe modellen zal presenteren, maar dan op ‘alternatieve platforms’. Het merk hint daarbij vooral naar online presentaties via eigen kanalen.

Het verhaal van KTM AG is min of meer hetzelfde, al hebben ze het er ook over dat de afzeggingen ‘in het belang van hun medewerkers en klanten’ zijn.

“Beurzen zijn belangrijke mijlpalen voor de hele motorindustrie, maar gezien de huidige situatie hebben de volksgezondheid en het welzijn van onze medewerkers de komende maanden hogere prioriteit. We hebben deze beslissing uiteraard niet zomaar genomen en als bedrijf zou KTM AG blij zijn als de showpromotors, met name van de EICMA, zouden overwegen om data naar 2021 te verplaatsen, waarbij we hopen en verwachten dat de situatie dan weer normaal zal zijn.”

Hubert Trunkenpolz, KTM AG CMO

De beurzen hebben nog niet gereageerd. Binnenkort vast meer.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen