donderdag 18 april 2024

KTM geeft 790 DUKE in 2024 een update

KTM bracht in 2017 voor het eerst zijn 790 DUKE uit, maar geeft de naked bike volgend jaar een opfrisbeurt. De parallelle tweecilindermotor levert 105 pk en een maximumkoppel van 87 Nm, wat volgens de Oostenrijkers de krachtigste tweecilindermotor in zijn klasse moet zijn.

KTM stelt verder dat de DUKE een indrukwekkende topsnelheid, laag brandstofverbruik en een indrukwekkend motorgeluid heeft. Voor de Europese markt komt er verder ook een model met een kleinere motor. Deze heeft een vermogen van 95 pk en kan hierdoor teruggevoerd worden voor A2-rijbewijshouders. De WP APEX-vering voor en achter moet een verbeterde wegligging garanderen. Daarnaast is helpt het elektronicapakket de motor hier ook bij.

Pierer Mobility Group (o.a. KTM, Husqvarna) één van snelst groeiende spelers in motorindustrie

De gebruikelijke selectie aan rijdmodi zijn beschikbaar, namelijk RAIN, STREET, SPORT en de optionele TRACK-modus. Hierdoor moeten rijders de mogelijkheid hebben om de tractie- en gasregeling eenvoudig naar wens in te stellen. De KTM 790 DUKE voor 2024 heeft dezelfde agressieve uitstraling als voorheen en doet de DUKE-reputatie hier eer mee aan.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen