maandag 27 mei 2024

Pierer Mobility Group (o.a. KTM, Husqvarna) één van snelst groeiende spelers in motorindustrie

De Pierer Mobility Group, met daarin de merken KTM, Husqvarna en GasGas, is één van de snelst groeiende spelers in de wereldwijde motorindustrie. Recentelijk heeft het bedrijf zijn verkoopcijfers voor het eerste halfjaar van 2023 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat ze indrukwekkende groei hebben doorgemaakt, vooral in Europa en Noord-Amerika.

In de eerste zes maanden van 2023 heeft de Pierer Mobility Group opvallende prestaties neergezet. Hun totale groepsomzet steeg met maar liefst 20,2 procent, wat resulteerde in een historisch hoog bedrag van €1.387,6 miljoen. Met name het motorfietssegment liet een indrukwekkende groei zien van 19 procent. Ook het segment van tweewielers bleef niet achter en groeide met een opvallende 37 procent.

Wat betreft hun wereldwijde aanwezigheid kwam ongeveer 59 procent van hun omzet uit Europa. Noord-Amerika, inclusief Mexico, leverde 28 procent van de totale omzet. Daarmee is hun stevige positie in deze regio benadrukt. De resterende 13 procent kwam uit diverse markten over de hele wereld, waarmee hun internationale aanwezigheid wordt geïllustreerd.

Het motorfietssegment van de Pierer Mobility Group behaalde in de eerste helft van 2023 een indrukwekkende groei in verkoopvolume van 16,5 procent. Dat vertaalt zich in totaal 190.293 verkochte motorfietsen, vergeleken met 163.334 in het voorgaande jaar. Vooral in Europa was deze groei opmerkelijk, met een stijging van 25 procent in de verkoop aan dealers, wat neerkomt op 76.767 motorfietsen.

Kentekenplaat van je motor verloren of gestolen? Zo los je het op

Marktvolume

Opvallend is dat bijna 60 procent van de motorfietsen hun weg vonden naar markten buiten Europa. Noord-Amerika sprong eruit met 50.472 verkochte eenheden, wat een respectabele groei van 13 procent betekent. Ook in India kende het segment een opmerkelijke groei, met 33.029 verkochte eenheden. Dat betekent een indrukwekkende stijging van 81 procent, in vergelijking met het voorgaande jaar. Hoewel de groeicijfers in Latijns-Amerika, Azië en Afrika tekenen van afname vertoonden, schildert het algehele plaatje van de Pierer Mobility Group in het motorfietssegment een beeld van aanzienlijk succes en expansie, vooral in belangrijke markten.

In Europa heeft de Pierer Mobility Group, met de motorfietsmerken KTM, Husqvarna en GASGAS, alle verwachtingen overtroffen met een opvallende groei van 20 procent in registraties. Deze indrukwekkende prestatie vertaalde zich in een solide marktaandeel van 10,2 procent, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het marktaandeel van 9,9 procent in de eerste helft van 2022. Het is duidelijk dat de motorfietsen van de groep terrein winnen en populairder worden op de Europese markt, waarmee hun positie als belangrijke speler in de regio wordt versterkt.

Noord-Amerika blijft een cruciale markt voor de Pierer Mobility Group, waar ze erin geslaagd zijn om het aanzienlijke marktvolume van de eerste helft van 2022 te behouden, met ongeveer 290.000 nieuw geregistreerde motorfietsen. Binnen deze competitieve markt wist de KTM Group niet alleen hun positie te handhaven, maar ook uit te breiden. In de Verenigde Staten behaalden ze een marktaandeel van 12,3 procent, terwijl hun aandeel in de Canadese markt een indrukwekkende 16,9 procent bereikte.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen