KTM hitst motorrijders op met nieuwe motor

26 januari 2021 wordt een drukke dag. Kawasaki is de eerste met de lancering van twee nieuwe motoren, waarvan we hopen dat het de vervanging is van de KLR 650. Vervolgens heeft Triumph op dezelfde datum de nieuwe Speed Triple 1200 RS. En nu bevestigt KTM dat zij op die dag ook een motorfiets lanceren.  

Nieuwe KTM 1290 Super Adventure

Team Orange heeft een plaagplaatje op de Europese websites gezet met de quote ‘The World Gets Smaller’ en een countdown die eindigt op 26. Wat gaat KTM aan het eind van de maand onthullen? Het zou wel eens de nieuwe 1290 Super Adventure kunnen zijn. Da’s een motor die iedereen verwacht, dus zijn we het eens met hun goed onderbouwde gok, want…

Adaptieve cruiecontrol

Ten eerste werd de Oostenrijkse Adventure bij verschillende gelegenheden gespot met een vernieuwd rijwielgedeelte en een radarsysteem, wat zou kunnen betekenen dat we de langverwachte adaptieve cruisecontrol van KTM krijgen. Nu Ducati en BMW eind 2020 ook met vergelijkbare technologie op de markt zijn gekomen, is het zinvol om KTM op de voet te volgen.

De ‘KTM’ CFMoto MT800 is definitief klaar

Gelekte internetpagina’s

Ten tweede was iemand bij KTM’s een beetje trigger-happy en werden er pagina’s online gezet van de 1290 Super Adventure S en R van 2021. Dat was een ongelukje, want de pagina’s verdwenen net zo snel als ze waren gepost. Maar toch was het kwaad al geschied en raasden de pagina’s over het internet. Ze bevestigden dat de nieuwe 1290 is uitgerust met twee radiatoren, nieuwe koppen, twee katalysatoren en drie lambdasondes die het blok euro 5-conform maken.

Aangezien de KTM 1290 Super Adventure S en R in 2020 ook op de website van KTM stonden en dat de The World Gets Smaller-thematiek schreeuwt om reizen en lange afstanden zijn wij zeker van de 1290 Super Adventure voor 2021.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?