dinsdag 16 april 2024

KTM kondigt terugkeer van de SMT aan

KTM-fans kunnen zich verheugen op de terugkeer van de legendarische SMT. De nieuwe naam: KTM 890 SMT. De officiële lancering vindt plaats op 24 april 2023. De SMT-serie was een cultobject dat het beste van supermoto en adventure touring combineerde.

De originele 990 SMT debuteerde in 2008 en werd na zijn release omschreven als ‘de meest comfortabele supermoto ooit gebouwd’.  De nieuwe 890 SMT zal dit concept herzien en een ‘Ready to Race’-formule toevoegen.  Het persbericht van KTM belooft een terugkeer naar de roots die het asfalt zal heroveren.

Semi-automatische transmissie voor KTM 1290 Super Duke-modellen?

Uiterlijk en ontwerp van de KTM 890 SMT

Tot nu toe is er slechts weinig informatie en een korte teaservideo over de KTM 890 SMT. Visueel doet hij denken aan een slankere versie van de KTM 890 Adventure. In tegenstelling tot de Adventure-touringmodellen zou de nieuwe SMT een conventionele brandstoftank hebben. Een ander verschil met de Adventure zijn de sportievere banden van de SMT, die de machine optimaliseren voor gebruik op de weg.

Blok en prestaties

KTM heeft nog niet alle specificaties vrijgegeven, maar de SMT zal worden uitgerust met een 890 LC8c-twin. Je kunt een vermogen van ongeveer 100 pk en 70 Nm koppel verwachten. Daarmee neemt de KTM 890 SMT het op tegen concurrenten als de Yamaha Tracer 9 GT en de Ducati Multistrada V2. Als KTM zijn belofte waarmaakt, zal de SMT een opwindende rijervaring bieden.

De SMT-modellen van KTM zijn altijd erg populair geweest en de terugkeer van de 890 SMT zal zeker de ogen doen openen. Het nieuwe design en de herziene technologie maken dit model zeker aantrekkelijk.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen