woensdag 24 april 2024

KTM Motohall In Mattighofen geopend

We zijn een nieuwe bestemming rijker als je een rit rijdt in Oostenrijk, Italië of Balkan. Dan kun je op de heen- of terugweg even je route verleggen naar Mattighofen. Voor de KTM Motohall.

In Mattighofen werd afgelopen weekeinde – 11 en 12 mei – de KTM Motohall geopend. Da’s een feestje geweest. KTM had heel wat professionele motorsporters opgetrommeld, waartonder Dakar Rally winnaars Matthias Walker en Sam Sunderland, MotoGP KTM-rijder Mika Kallio en ex-Superbike King Martin Bauer.

KTM-fabrieksstuntrijder Rok Bagoroš – 18 en 19 mei ook aanwezig op het Mega MotorTreffen in Vijfhuizen – liet zien hoe hij een KTM Duke aan het huilen kreeg.

Maar dat alles is slechts omlijsting geweest. Het gaat natuurlijk om de Motohall van maar liefst 32.000 vierkante meter expositieruimte. Je kunt je er vergapen aan indrukwekkende KTM-motoren, historische overwinningen tot prototypes. Ook laat KTM de totstandkoming van een motor zien, van brainstorm, schets tot realiteit. Toegang kost je €10,-.

En als je genoeg hebt van al dat gestruin langs al die mooie machines en displays, kun je uitrusten in het Garage Restaurant. De eetgelegenheid wordt door KTM zelf omschreven als ‘Culinair hoogstaand’.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen