zondag 19 mei 2024

KTM vernieuwt zijn 1390 DUKES voor 2024

KTM zet zijn Naked-segment kracht bij door de nieuwe 1390 SUPER DUKE R en zijn EVO-versie te onthullen. 2024 is het jaar van 30 YEARS OF DUKE en daarom moeten de modellen de meest indrukwekkende versies van de ‘Hertog’ tot nu toe zijn.

Beide KTM’s hebben een flinke cilinderinhoud van 1350cc, maar daar is hun kracht ook naar: 190 pk bij 10.000 tpm en een koppel van 145 Nm bij 8.000 tpm. Voor 2024 zijn er wat veranderingen aan het uiterlijk. Het nieuwe ontwerp van de LED-koplamp, tankspoilers en winglets laten een sportief karakter zien. Daarnaast leggen een verlaagd subframe en een compacter chassis nog meer de focus op de gespierde en agressieve look. De herontworpen luchtinlaat en airbox, samen met een grotere brandstoftank van 17,5 liter, verbeteren niet alleen de actieradius tot ongeveer 300 km, maar ook de ergonomie. Elk paneel is zorgvuldig berekend op optimale dikte en de tankspoilers en winglets zorgen voor extra downforce.

KTM geeft 790 DUKE in 2024 een update

Het meest opvallende visuele aspect is echter het lichtgewicht ontwerp van de koplamp. Met een gewicht dat bijna 700 g minder is dan zijn voorganger, geeft de nieuwe koplamp de SUPER DUKE R een geheel nieuwe, agressievere uitstraling. De intensiteit van de lichten past zich automatisch aan het omgevingslicht aan door middel van een lichtsensor in het dashboard. Bovendien zijn beide modellen standaard uitgerust met welkomstverlichting, waardoor de koplamp blijft branden bij uitgeschakeld contact, wat zorgt voor beter zicht en meer veiligheid.

PowerParts

De vernieuwde versie van de LC8-motor zorgt ervoor dat de DUKES genoeg vermogen hebben. Met een vergrote boring en een volledig nieuwe nokkenas bieden ze meer vermogen en koppel over het hele toerenbereik, en voldoen ze aan de nieuwste emissievoorschriften. Om het vermogen effectief over te brengen, zijn de KTM-modellen uitgerust met nieuwe, lichtgewicht MICHELIN Power GP-banden en een instelbare WP APEX-schokdemper. De EVO tilt de vering naar een nog hoger niveau met de nieuwste generatie WP Semi-Active Technology. Beide modellen beschikken over vernieuwde modi en geavanceerde technologieën.

Naast al deze technische snufjes beide DUKES ook verkrijgbaar in speciale kleurstellingen, die een eerbetoon vormen aan eerdere modellen. Er zijn ook speciale KTM PowerParts en KTM PowerWear verkrijgbaar om de motorfiets te personaliseren. De prijzen en beschikbaarheid van beide modellen zijn nog niet bekend. Tegen het einde van het jaar geeft KTM verder ook een gloednieuwe KTM 1390 SUPER DUKE R weg. Je maakt hier kans op, als je je aanmeldt voor de KTM-nieuwsbrief op KTM.COM.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen