woensdag 28 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Lanceert Harley-Davidson binnenkort Pan America 975?

Enkele dagen na de onthulling van de nieuwe Harley-Davidson Nightster 2022, aangedreven door de vloeistofgekoelde 975cc-Revolution Max, lekken er meer geruchten uit over nieuwe modellen van de Amerikaanse fabrikant.

Vers van de pers: Harley-Davidson Nightster 975!

Een accessoire, meer bepaald een tankdop speciaal voor de Pan America, heeft twee nieuwe modelnummers onthuld: RA975 en RA965S. Dit was zeker een vergissing van een technicus uit Milwaukee, die prompt de modelnummers van de website verwijderde.

Uitgaande van het feit dat de modelnummers RA1250 en RA1250S verwijzen naar de huidige Pan America 1250, in standaard- en Special-versies, is het gemakkelijk te veronderstellen dat er een nieuwe maxi-enduro komt die is uitgerust met de 975cc-Revolution Max.

De Pan America 975 zou dan, volgens de gegevens die Harley-Davidson tijdens de presentatie van de nieuwe Nightster heeft vrijgegeven, moeten beschikken over een vermogen van 90 pk bij 7.500 tpm en een maximumkoppel van 95 Nm bij 5.000 tpm.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen