Lekker: 2021 Triumph Speed Triple 1200 RS

Het lijkt erop dat Triumph op het punt staat de nieuwste versie van hun zwaarste naked bike uit te brengen. De video teaser voor de 2021 Triumph Speed Triple 1200 RS maakt er geen geheim van. De onthulling staat voor 26 januari in de agenda.

Het is duidelijk dat het motorblok voor 2021 meer inhoud krijgt. De huidige Speed Triple is immers een 1050cc-driecilinder en geen 1200. Dat is waarschijnlijk een bijkomstigheid van de Euro 5. Als Triumph de vloeistofgekoelde driecilinder toch opnieuw moet construeren voor goedkeuring kun je net zo goed ook voor een grote boring zorgen. De 1050 doet iets meer dan 145 pk en het trio KTM, Ducati en BMW zit daar dik boven. Triumph gaat met de Speed Triple 1200 RS waarschijnlijk ook dichter naar 160 pk.

Triumph Trident 660: duik in het verleden door Oberdan Bezzi

Elektronica in de 2021 Triumph Speed Triple 1200 RS

Triumph zal veel andere elektronica in de 2021 Speed Triple 1200 RS stoppen, zoals hellingshoeksensoren, regelbare tractieregeling, ABS in de bochten, wheelie control, launch control en waarschijnlijk ook instelbare motorrem. Voeg daar nog wat fatsoenlijke Brembo-remmen en Öhlins-vering aan toe en je weet nu al dat de Triumph niet het koopje van de week is.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?