Live: Ducati presenteert MotoGP-machine

Pak een stoel, wat te eten en een koffie (het is wat vroeg voor bier) en verwonder je net als ons over wat Ducati gaat laten zien. Bedenk wel dat het niet de definitieve versie kan zijn. Door het afschaffen van de winglets (de vleugels op de kuip) zou Ducati uit concurrentieoverwegingen nog niet willen laten zien wat ze in huis hebben voor komend seizoen.

Des te nieuwsgieriger maakt dat ons! Wat hebben zij bedacht nu de winglets niet meer mogen? Want een oplossing moet er zeker komen, omdat Ducati de eerste was met deze vleugels. De handelbaarheid van de Duc in de bochten zorgt al seizoenen lang voor problemen en met de vleugels maakte Ducati in het begin een goede stap. Later werden de vleugels vooral ingezet om de acceleratie op korte rechte stukken te verbereren en waren de vleugels middenin de bocht weer minder effectief. We zullen zien waar de Italianen mee komen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?