Ducati onthult 2017 MotoGP-machine

Vanuit het Ducati-auditorium in Bologna presenteerde Ducati zojuist de GP17. De machine waarmee Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso aankomend seizoen van start zullen gaan. Het is geen geheim dat Ducati al seizoenen niet dé oplossing heeft gevonden om van hun MotoGP-machine een consequent winnende te maken. Des te interessanter was waar Ducati na het vleugelverbod van volgend seizoen mee zou komen. Toch konden we eerder al verklappen dat de Italianen dit geheim nog niet weg zouden geven. De Italianen gaven ook toe dat dit niet de definitieve versie van de GP17 is. Wat worden we dan wel wijzer van deze persconferentie?

De Ducati met vleugels tijdens de test afgelopen november en de Duc zónder vleugels.

Sinds Casey Stoner is er niemand meer geweest die het rode beest uit Borgo Panigale voor langere tijd nog écht kon temmen. Het was ook na de bemoeienis van deze oud-coureur dat ‘de roden’ afgelopen seizoen weer eens als eerste de eindstreep konden passeren. Waar Stoner tijdens zijn carrière verantwoordelijk was voor de mogelijkheid om de bandentemperatuur op het dashboard af te lezen, vertrouwen de Italianen ook nu nog op zijn advies. Tijdens de persconferentie gaf Ducati aan dat de Australiër veel voor de nieuwe GP-machine heeft betekend en dit seizoen ook weer zal betekenen.

Ook met het aantrekken van Jorge Lorenzo hoopt Ducati een goede slag te slaan. “We willen alle excuses om niet te winnen uitsluiten”, aldus Gigi Dall’igna, Ducati Corse General Manager tijdens het voorstellen van Lorenzo als Ducati-fabriekscoureur. Dit geeft aan dat de Italianen nog steeds een eureka-moment zoeken voor hun MotoGP-machine. Lorenzo hulde zich overigens vandaag voor het eerst in het Ducati-rood. Zonder de vleugels lijkt Ducati’s MotoGP-machine weer iets meer op die van 2015. Maar zoals we eerder dus al stelden, isdit ontwerp dus niet definitief. Tijdens de persconferentie werd niet uitgebreid gesproken over technische innovaties aan de GP17. Het antwoord op de innovatie- (en vleugelkwestie) blijven de Italianen ons dus nog schuldig. Eind januari zal Ducati op het circuit van Sepang testen. Dan wordt waarschijnlijk meer duidelijk over de GP17.

Alle foto’s van de nieuwe Ducati, vind je op onze facebookpagina. Like de pagina om niets meer te missen!

Hier is de persconferentie terug te kijken.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?