woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

LiveWire introduceert 10 mei een nieuwe elektrische motorfiets

Maak je klaar voor de volgende generatie made-in-America elektrische motorfietsen! LiveWire, het spin-off bedrijf van Harley-Davidson dat zich richt op batterij-motoren, gaat op 10 mei een geheel nieuwe machine lanceren.

Het nieuws van een nieuwe elektrische LiveWire komt niet als een schok. Zelfs voordat Harley-Davidson LiveWire afsplitste, wisten we al dat er een nieuwe motorfiets zou komen, waarschijnlijk de Del Mar genaamd. De officiële teaser video bevestigt de op handen zijnde lancering, maar Harley-Davidson sprak maanden geleden al over deze motor tijdens bijeenkomsten voor investeerders. Ook de website van LiveWire belooft de S2 Del Mar LE.

Vanaf het begin verwachtten we dat deze machine lager geprijsd zou zijn dan de Harley-Davidson LiveWire en de daaropvolgende LiveWire One. Die machines waren gericht op motorrijders met een goed gevulde portemonnee, en hoewel de nieuwe Del Mar ongetwijfeld een premium motorfiets zal zijn, lijkt het de bedoeling te zijn om de aanschafprijs te verlagen en tegelijkertijd de prestaties van de motorfiets op verschillende manieren te verbeteren om een grotere groep kopers aan te spreken.

De naam Del Mar zelf is een verwijzing naar het Del Mar-racecircuit in Californië, een legendarisch circuit aan de Westcoast met wortels in de jaren 1930. Het gerucht gaat dat het circuit werd opgericht met steun van Bing Crosby, in eerste instantie als een paardenrenbaan. Later gebruikten de mariniers het als trainingsbasis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien is het circuit het epicentrum van de 20e-eeuwse heropleving van de flat track-racerij.

LiveWire: 100.000 motorfietsen per jaar vanaf 2026

Voor Amerikaanse motorrijders, vooral aan de westkust, is de naam een krachtig stuk branding, en het past bij de flat track-nostalgie die Harley-Davidson jarenlang heeft gevoerd met de Street-serie. Het lijkt erop dat LiveWire het over dezelfde boeg gaat gooien, en als je de video bekijkt, krijg je niet alleen vintage tracker-actie te zien, maar ook een korte, wazige glimp van de nieuwe motorfiets.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen