LiveWire: Politie bewaakt elektrisch Klimaattop Glasgow

De Klimaattop in Glasgow is in volle gang. De ‘machtigen’ der aarde beslissen hoe de mensheid in de nabije toekomst moet reageren op het milieuvraagstuk, als er al iets wordt besloten. Maar we praten niet over politiek, misschien zullen we het over het milieu hebben zodra er iets besloten is dat van invloed zal zijn op twee en vier wielen. Laten we het in de tussentijd over het eerste hebben. Ja, want op een evenement waar we het over groene, alternatieve mobiliteit hebben, is het niet meer dan terecht om een signaal af te geven. Deze keer komt het signaal van de Schotse politie, die op haar eigen, kleine manier heeft besloten te proberen een voorbeeld te stellen door elektrische motorfietsen op te voeren.

Zien: Harley-Davidson Pan America Politiemotor

Politie Harley-Davidson LiveWire

Een vloot van Harley-Davidson LiveWire-elektrische motorfietsen is gekozen voor beveiligingstaken. Uiteraard worden de motoren gebruikt voor de begeleiding van prominenten en politici. Maar ook voor eenvoudige patrouilles, aangezien het hele gebied nauwlettend in de gaten moet worden gehouden. De H-D LiveWire motorfietsen zijn natuurlijk voor de gelegenheid geprepareerd (door H-D Europe zelf, in samenwerking met de dealers in Glasgow en Edinburgh), met neon-gele stickers op de bovenbouw, (tank, koplamp en voorspatbord) frame en achterframe. Ze zijn natuurlijk uitgerust met radio en alarmlichten. Een klein, maar groot teken dat niet onderschat mag worden.

Harley-Davidson LiveWire in een notendop

We weten allemaal dat de elektrische divisie van Harley-Davidson onlangs een onafhankelijk merk is geworden. We zullen dus in de toekomst meer elektrische motorfietsen onder dit merk zien. LiveWire is niet zomaar een motorfiets, maar een merk. In ieder geval beschikt de Harley-Davidson LiviWire over ongeveer 105 pk en een maximumkoppel van 116 Nm. Hij biedt een bereik van ongeveer 240 km. Hij gebruikt een ingebouwde Level-1 lader en de stroomkabel steek je in elk standaard stopcontact thuis. Als je sneller wilt opladen, ga je naar een openbaar DC-snellaadstation dat niveau 3 ondersteunt om 80% op te laden in 40 minuten of 100% in een uur.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?