Nieuwe foto’s van de Triumph Tiger 1200

Triumph is nog steeds bezig met het hypen van haar nieuwe vlaggenschip. Nu zijn er meer foto’s vrijgegeven waarop de lijnen van de machine te zien zijn terwijl de motor stilstaat.

De nieuwe Tiger 1200 maakt deel uit van wat een heroriëntatie van Triumph lijkt te zijn. De teaserbeelden beloven tot nu toe een motorfiets die meer geschikt is voor vuil werk dan de vorige zware Tiger-modellen.

Voormalig motorcrosslegende Ricky Carmichael lijkt een belangrijk onderdeel te zijn van Triumphs nieuwe focus op offroad-capaciteiten. Triumph zegt dat de nieuwe motorfiets minder zou moeten wegen dan de vorige Tiger 1200-modellen, met meer vermogen en een betere wegligging. De motor heeft een T-plane configuratie, met een 1-3-2 ontstekingsvolgorde en eerste en derde kruktappen die 180 graden uit elkaar staan, en de middelste kruktap 90 graden daarvan verwijderd. Zo zou er maximaal voordeel uit het driecilindermotorblok te halen zijn.

Goud voor Triumph Bonneville motoren

Maar het echte bewijs zal pas worden geleverd wanneer de motor wordt aangekondigd en er vervolgens mee wordt gereden. Op dit moment hebben we de specificaties nog niet gezien, laat staan dat we een been over dit beest hebben gegooid. Of de klachten van rijders over eerdere modellen zijn aangepakt (met name een te hoog zwaartepunt) weten we dus ook niet. Verwacht een release rond eind november, met de eerste testritten ergens in het nieuwe jaar.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?