Zien: Harley-Davidson Pan America Politiemotor

Laidlaw H-D bouwde deze Harley-Davidson Pan America Politiemotor. De motor was te zien op een motorpolitie-evenement in Californië.

In de Harley-Davidson gemeenschap staan politiemotoren in hoog aanzien. Van Road Kings tot Dyna Defenders, politiecruisers zijn altijd uitgerust geweest met een keur aan high-performance componenten die niet beschikbaar zijn voor de burger. Nu lijkt het erop dat de volgende generatie Harley-Davidson wetshandhavingsvoertuigen hier is met een volledig nieuwe 2021 Harley-Davidson Pan America 1250 Special aangepast door Laidlaw’s Harley-Davidson als een proof of concept voor wat er binnenkort uit Milwaukee zou kunnen komen.

Laidlaw’s H-D, gelegen net ten oosten van Los Angeles, staat bekend om zijn custom werk en populaire YouTube-kanaal. Dus toen het politie- en wagenparkverkoopteam van Harley-Davidson een Pan America wilde bouwen volgens de specificaties van de wetshandhavers, was Laidlaw’s een natuurlijke keuze die niet alleen een ongelooflijke motorfiets kon bouwen, maar ook kon helpen om de naamsbekendheid te vergroten.

De Pan America is nog vrij nieuw, dus er zijn nog niet veel aftermarket of supertrick onderdelen voor verkrijgbaar- maar dat zal zeker snel veranderen. Voorlopig zijn de opties voor de ADV-motor van de politie beperkt tot de accessoirecatalogus van H-D. Het team begon met een 1250 Special, en koos meteen voor spaakwielen en installeerde de grotere, zwaardere skid plate. Harley-Davidson’s volledige harde bagagesysteem werd ook geïnstalleerd, maar niet voordat elke box een serieuze aanpassing kreeg.

CFMoto 300GT-E: Chinese politie gaat elektrisch

Harley-Davidson Pan America Politiemotor mét verlichting

Het zou geen politiemotor zijn zonder verlichting, toch? Knipperende rode en blauwe LED’s werden op de fabrieksaccessoires gemonteerd. Zadeltassen en de topkoffer werden geboord en bedraad, net als de handbeschermers en winddeflectors van de motor. Tenslotte werden hulplichten en nog meer knipperlichten onder de koplamp bij de radiator van de Pan America gemonteerd.

Voor echte politietaken zou de motorfiets moeten worden uitgerust met ten minste een radio en een sirene, die vaak een tweede batterij vereisen om de primaire functie van de motorfiets niet te verstoren. De meeste politiemotoren zijn ook uitgerust met een systeem om een geweer of jachtgeweer op te hangen, een holster voor een radargeweer, en andere hulpmiddelen van het vak. Maar als een concept om de hersenen aan het draaien te krijgen, bereikt deze motor zeker zijn doel.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?