woensdag 28 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Louis presenteert: de vintage-helmen van MTR

Foto boven: MTR Vintage: past net zo goed bij de Simson Schwalbe als bij de Kawa Z1.

MTR Jet Fiber (Jet)MTR Vintage (integraal) en MTR Vintage MX (cross) heten de drie modellen en brengen een behoorlijk stukje levensgevoel van de wilde jaren 60 en 70 over.

Zoals het bij klassieke helmen hoort, hebben ze allemaal een solide glasvezel schaal, bij de Jet Fiber met opvallende Metal-Flake-lak. De klassieke (en bijzonder veilige) dubbel-D-sluiting is bij deze styling net zo’n must als de brillenbandhouder op het achterhoofd. Jet Fiber en Vintage MX worden elk geleverd met bijbehorende klep. En dan is er nog de mooie boord in chroom. Die maakt het verder bewust eenvoudige design helemaal af.

GASGAS presenteert straatlegale ES 700 en SM 700

Het purisme gaat echter niet zo ver dat je het, zoals 50 jaar geleden, moet doen zonder binnenventilatie of verschillende schaalmaten. En het vizier op de MTR Vintage kan probleemloos achteraf worden voorzien van een Pinlock-toepassing. Zo klassiek als mogelijk, zo modern als nodig: onder de oude schaal verbergt zich een moderne, natuurlijk ECE-gecertificeerde kern.

Met de helmen laat MTR daarnaast zien, dat de vintagelook niet duur hoeft te zijn: Vintage en Vintage MX gaan in de welwillende Louis-filialen voor € 149,99 over de toonbank, bij de Jet Fiber is dat € 99,99.

MTR Jet Fiber: de Metal-Flake-lak is er in zwart en rood. 
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen