maandag 15 juli 2024

Luchtmachtpiloten gestraft voor ongeoorloofde stop om klassieke motorfiets op te pikken

Tijdens een trainingsmissie in maart 2022 werd een reserveteam van de U.S. Airforce berispt voor het maken van een ongeplande stop op Martha’s Vineyard. Volgens The Martha’s Vineyard Times werd de omweg gemaakt op 25 maart zodat een lid van de bemanning een klassieke motorfiets kon oppikken. De bemanning maakte deel uit van het U.S. Air Force Reserve’s 53rd Weather Reconnaissance Squadron, 403rd Wing.

Het Weather Reconnaissance Squadron is de grootste vliegende groep op Keesler Air Force Base in Mississippi. De rangen van de bemanning zijn voor alle leden verlaagd en er zijn administratieve stappen ondernomen na de ongeoorloofde stop. ‘Air Force Reserve bemanningen moeten elke maand vliegtijd inlassen om hun kwalificaties te behouden. Met training buiten de standplaats worden geldige opleidingseisen bereikt,’ verklaarde Col. Stuart M. Rubio, 403rd Wing commandant, in een persbericht. ‘Deze persoonlijke stop was een misbruik van overheidsmiddelen. Wij houden onze reservisten aan de hoogste gedragsnormen, en deze acties worden niet getolereerd.’

Oekraïense soldaten voorkomen detectie op elektrische motorfietsen

De WC-130 Hercules dat landde op Martha’s Vineyard Airport is een enorm vliegtuig en veroorzaakte begrijpelijkerwijs nogal wat opschudding. Deze vliegtuigen, ook wel Hurricane Hunters genoemd, voeren meteorologische verkenningsmissies uit naar orkanen en weersystemen van allerlei aard om gegevens te verzamelen over bewegingen, omvang en hevigheid. De bemanning van vijf vloog op 24 maart van Keesler naar Quonset Air National Guard Base. Ze gingen de volgende dag naar Martha’s Vineyard om een BMW R75/5 uit 1970 op te halen. De leiding van de 403rd Wing was naar verluidt niet op de hoogte van de ongeoorloofde stop van 15 minuten.

Het team vloog na de ongeoorloofde stop naar Mather, Californië om specifieke uitrusting aan te schaffen die bedoeld was voor gebruik bij het opereren van atmosferische rivieren. Atmosferische rivieren zijn ringvormige slierten van geconcentreerde waterdamp die de Stille Oceaan omspannen. Naar verluidt zijn ze verantwoordelijk voor de helft van de jaarlijkse neerslag aan de westkust van de USA. Op 27 maart hoorde de leiding van de Wing over de tussenlanding en gaf de bemanning opdracht terug te keren naar Californië. Ze werden opgepikt door een ander vliegtuig. De klassieke BMW bleef in Californië…

Bronnen: Boston.Com, The Martha’s Vineyard Times

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen