zaterdag 30 september 2023

Startup creëert 2WD elektrische fiets met ‘benzinetankwielen’ voor extra bereik

Wat vind je van het idee van een elektrische motorfiets met tweewielaandrijving? Het is een vrij unieke niche, zeker. Een startup genaamd Robo.Systems is momenteel bezig met crowdfunding voor een 2WD elektrische motorfiets.

Robo.Systems noemt hun concept de 2×2 Ultra Bike. Hoewel het beschikt over twee elektrische, op de naaf gemonteerde motoren (een voor elk wiel), is het anders dan al het andere dat momenteel op de markt is. Om te beginnen zijn er de banden. Dat zijn enorme, oversized, lagedruk banden. De bedoeling van deze motor is om elk soort zwaar terrein aan te kunnen: sneeuw, modder, water, zand, noem maar op. Het is een extreem eenvoudige fiets voor lage snelheden, met een geclaimd maximaal bereik van zo’n 65 kilometer.

Maar er schuilt meer achter het ontwerp van de 2×2 Ultra Bike. Het is een modulair ontwerp, dat kan worden uitgerust met één of meer van de volgende zaken: een 800W generator, een omvormer, en/of een aantal drijvers waarmee de motorfiets (met een berijder) op het water kan drijven. Hoe voorzie je de generator van stroom? Blij dat je het vraagt. De aluminium wielen bieden blijkbaar ook zes liter opslag voor benzine. Je kunt ook een extra 5liter-reserve brandstoftank monteren op de bagagedrager.

Honda’s zelfrijdende motorfiets staat om de hoek…

Robo.Systems is momenteel bezig met de crowdfunding van dit ontwerp op IndieGoGo, waar op het moment van schrijven 95 procent is binnengehaald. De campagne duurt nog 16 dagen. Het financieringsdoel was $10.000. Dat is niet veel voor het produceren van functionerende motorfietsen.

Volgens de tijdslijn van het bedrijf, creëerde het de conceptversie van de 2×2 Ultra Bike in november 2021. De crowdfunding-campagne startte in mei 2022 en de productie van de motorfietsen is gepland voor juni 2022 in Dubai. Aanvankelijk wilde Robo.Systems de motorfietsen in Rusland produceren, maar toen viel Rusland Oekraïne binnen en wijzigde het bedrijf snel zijn plannen). Als alles volgens plan verloopt, zegt het bedrijf dat de motorfietsen in oktober 2022 geleverd worden.

De prijzen voor de verschillende configuraties van de 2×2 Ultra Bike zijn niet duur, ervan uitgaande dat de motorfiets werkt zoals beloofd. De basisprijs van de fiets is € 1.662,- ($1.790) en als je kiest voor alle gadgets, een omvormer en drijvers, dan gaat de prijs omhoog naar € 2.406,- ($2.590).

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image