maandag 15 juli 2024

Maak een proefrit op een Indian FTR en win een FTR Loeb

Indian Motorcycle is een proefritactie gestart waarbij je kans maakt op een van de twee speciale Indian FTR custom bikes. Deze machines zijn door Sébastien Loeb ontworpen en door de bekende Franse custom-bouwer Tank Machine gebouwd. En om de prijs nog specialer en exclusiever te maken zal het tweede exemplaar van deze twee unieke FTR Loeb-machines aan Loeb zelf worden aangeboden.

Indian Challenger Elite, oplage slechts 150 stuks wereldwijd

Motorrijders kunnen tussen 8 februari en 15 mei een gooi doen naar deze unieke prijs. Hiervoor moeten ze zich online aanmelden, op de website een Indian Motorcycle-dealer selecteren en bij deze dealer een proefrit met een FTR-model maken.

Carrière Sébastien Loeb

Met deelnames aan onder andere het WRC, het WTCC, de Pikes Peak-heuvelklim, de Dakar-rally en verschillende rallycross- en Xtreme E-kampioenschappen is de carrière van Sébastien Loeb met recht uitzonderlijk te noemen. In al deze disciplines liet hij zijn vaardigheden zien waardoor hij menig record wist te vestigen. Minder bekend is dat Sébastien Loeb zijn passie voor gemotoriseerde sporten ontwikkelde tijdens lokale bromfietswedstrijden om vervolgens met een motorfiets deel te nemen aan circuitraces en enduro-wedstrijden.

Hoewel Loeb vaker achter het stuur van een auto wordt gezien, laat hij geen kans onbenut om met een motor de weg op of het terrein in te gaan. Sinds hij in februari 2022 begon als ambassadeur van Indian Motorcycle is hij een enthousiast rijder van een Indian FTR R Carbon.

‘Motorrijden is altijd al een passie van me geweest en mijn carrière had er heel anders kunnen uitzien als ik vóór mijn autosporttijd een goed aanbod had gehad in de motorsport. Motorrijden is een unieke ervaring. De sensaties verschillen volledig van die van autorijden. En de FTR was voor mij de perfecte keuze,’ aldus Sébastien.

‘Ik ben een groot fan van de stijl en prestaties van de FTR. Het was dan ook een hele eer om samen met Tank Machine een uniek exemplaar te mogen ontwerpen. Ik kan niet wachten tot ik de motorfiets in het echt zie. Ik weet zeker dat de winnaar deze FTR net zo geweldig zal vinden als ik.’

Unieke interpretatie

Met de FTR Loeb hebben Loeb en Tank Machine een unieke interpretatie gegeven van de Amerikaanse V-twin, als eerbetoon aan de negen WRC-titels en de motorfietspassie van Sébastien. Het is nu aan Tank Machine om de komende maanden deze machine met metaal en lak tot leven te brengen. Tank Machine en Indian Motorcycle hebben al regelmatig samengewerkt bij allerlei projecten. Het begon allemaal met de Super Scout in 2016 die ook voor een prijswinnaar was bestemd.

Eind mei zal de willekeurige trekking plaatsvinden om de gelukkige winnaar te selecteren. Hij of zij gaat dan in juni op een vip-reis naar Wheels & Waves om kennis te maken met het team van Tank Machine en de FTR Loeb overhandigd te krijgen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen