Maak kennis met Motron, een motormerk van KSR

Maak kennis met Motron, een motormerk van KSR. Dankzij het coronavirus zijn virtuele presentaties en video’s nu zo’n beetje de norm in de motorfietsindustrie. Daar zijn we met verbazing geslagen door de Oostenrijkse motorfiets- en scooterdistributeur KSR. Lange tijd dachten we dat er revival zat aan te komen van Malaguti. En misschien werd het wel een adventure.

Helemaal ongelijk hebben we niet. De motorfiets waarvan je eerder een glimp kon opvangen in de ‘Follow the M’-video teaser serie is inderdaad een adventure. Tenminste die stijl heeft-ie. Het model heet de X-Nord 125, en wordt verkocht in versies met en zonder koffers. Maar de mysterieuze ‘M’ heeft net zoveel te maken met Malaguti als met James Bond.

Nee, de M is de beginkapitaal van het merk Motron, het nieuwe motorfietsmerk van KSR. Dat omvat zowel verbrandings- als elektrische aandrijflijnen. Hoewel de X-Nord 125 de ster is van de vierde en laatste ‘Follow the M’-teaser van het bedrijf, kun je op de officiële website van het bedrijf een volledig gamma Motron-motoren bekijken.

De serie door zuigermotoren aangedreven motorfietsen omvat de X-Nord 125, Revolver 125 en de Warrior 400. Er is ook een reeks scooters met zuigeraandrijving van 50 en 125 cc, waaronder de Breezy 50, de Ideo 50, de Ideo 125 en de Ventura 125. Ergens in de tweede helft van 2021 is KSR van plan om in deze categorie ook de Nomad 125 en X-Nord 400 te introduceren.

Onder de noemer Elektrisch zijn de Whizz en de Voltz twee elektrische scooters met een moderne uitstraling. En de Cubertino lijkt wel erg veel op een wereldberoemde motor waarop je de aardigste mensen tegenkomt. Tot slot lijkt de Vizion elektrische motorfiets een beetje op een Honda Grom met dat trellis-frame.

Motron richt zich in eerste instantie op Europa, met geplande distributie in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Nederland, Spanje en Zwitserland. Vanaf februari 2021 zegt KSR Group, het moederbedrijf van Motron dat de Whizz-, Cubertino-, Voltz-, en Vizion-modellen in Q1 van dit jaar op de markt moeten komen. De X-Nord 125, Revolver 125, Warrior 400, Breezy 50, Ventura 125, Ideo 50 en Ideo 125 zouden dan in Q2 van dit jaar volgen. Tenminste, als alles volgens plan verloopt.

Komt er een 2021 Triumph Street Twin Goldline?

En hoe zit het met de prijs? De elektrische tweewielers zullen variëren van € 1.899,- tot € 2.999,-. De door zuigers aangedreven scooters zullen variëren van € 1.499,- tot € 2.299,-. Motorfietsen met zuigeraandrijving zullen in prijs variëren van € 2.799,- tot € 2.999,- voor de 125’s. De Warrior 400 zal zo’n € 4.999,- kosten. Let wel: dit zijn prijzen zonder BPM en andere nare belastingen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?