maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Man sleept Vlaamse overheid voor de rechter wegens slecht wegdek… en krijgt gelijk

Wegen in slechte staat, in België weten ze er – helaas – alles van. Pieter (40) uit Wetteren klaagt al jaren de staat van de Kalkensteenweg in Wetteren aan. Daarvan zijn volgens hem de groeven tussen de betonplaten in zeer slechte staat, wat zorgt voor veel lawaai. Ook het fietspad is te onveilig, met veel ongevallen van scholieren die van en naar Wetteren fietsen, aldus Pieter.

Komt er een Kawasaki Z400RS?

2,5 jaar procederen

Daarop ging de Wetteraar met een petitie naar zijn buren op de steenweg, die prompt allemaal tekenden. 62 handtekeningen en voldoende argumenten waren voor de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde voldoende om Pieter gelijk te geven. De Vlaamse overheid heeft nu een jaar de tijd om alle hinder die door een “niet geschikt en gebrekkig wegdek en een niet-afgescheiden fietspad” veroorzaakt werd, aan te pakken. Na maar liefst 2,5 jaar procederen met gespecialiseerde advocaten tegen de Vlaamse overheid krijgt Pieter nu dus eindelijk gelijk. Hij hoopt binnen korte tijd op een goede asfaltstrook en een afgescheiden fietspad. Het Agentschap Wegen en Verkeer meldt het vonnis te gaan bestuderen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen