20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Meer politiemotoren op de weg door corona

Anderhalve meter afstand houden. We weten haast niet anders meer, maar nog geen maand geleden stonden we overal nog hutjemutje op elkaar gepakt. In de Efteling, in de supermarkt of in de rij bij het tankstation. Lekker knus zeg maar…

Op sommige plekken gaat die 1,5 meter afstand houden uiteraard beter dan op andere plekken. Neem de politie bijvoorbeeld. Als het kan, houdt ook de politie zich uiteraard aan de richtlijn maar er zijn natuurlijk situaties waar dat niet mogelijk is.

Bijvoorbeeld in de politieauto of bij een aanhouding. Dat is onvermijdelijk in het politiewerk. Maar waar mogelijk houden ze afstand en dat doen ze onder andere door meer de motorfiets te pakken. In je eentje anderhalve meter afstand houden, is nou eenmaal een stuk gemakkelijker.

Om te zeggen dat dit een voordeel is, kan natuurlijk niet nu we midden in de crisis zitten maar we kunnen ons voorstellen dat er meer dan een paar agenten genieten van deze extra mogelijkheid.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen