zondag 19 mei 2024

Meet & Greet met Álvaro Bautista: een dag om Nooit te Vergeten

Stel je voor: het is woensdagochtend, je staat in Oss en je voelt de spanning in de lucht. Nee, het is duidelijk geen gewone werkdag. Het is de dag waarop je tweevoudig WorldSBK wereldkampioen Álvaro Bautista ontmoet, op uitnodiging van niemand minder dan REV’IT! en Ducati. Een select gezelschap, waaronder leden van RIDERS, mag deze unieke ervaring meemaken. Een korte terugblik.

Voordat het grote moment daar is, krijgen de genodigden een exclusieve rondleiding door het hoofdkantoor van REV’IT!. In het laboratorium van REV’IT! in Oss wordt alles uit de kast gehaald voor motorrijders. Ze simuleren in een speciaal apparaat (Darmstadt-machine) zelfs een val met 120 km/u. Geloof ons, dat geluid vergeet je niet snel. En dan de ritsentest – een robotarm die dagenlang een rits opent en sluit. Het is bijna hypnotiserend. Open, dicht, open, dicht… En voor de liefhebbers van technische snufjes: ze testen op dezelfde manier de BOA-sluitingen van motorlaarzen en ook vele andere onderdelen van een motorpak.

Mega MotorTreffen wordt RIDERS Festival en gaat naar twee dagen

De ontmoeting

Maar hoe interessant de rondleiding ook is, iedereen wacht met spanning op het hoogtepunt g: de meet & greet met Álvaro Bautista. Om 11.30 uur is het zover. Zenuwachtige lachjes, knikkende knieën… Maar dan, daar is hij: Álvaro Bautista, tweevoudig WorldSBK-kampioen, in levenden lijve. Het interview met Bautista is alles wat je ervan verwacht en meer. Hij is even vriendelijk en benaderbaar als altijd, en neemt ruim de tijd voor iedereen. RIDERS-lid Ruud grijpt deze unieke kans om zijn Ducati Panigale te laten signeren door de kampioen zelf. Een moment om nooit te vergeten! Helaas moest Danilo Petrucci, net als Bautista Ducati-coureur en een trouwe REV’IT!-rijder, deze bijzondere dag missen door een ongelukkige val tijdens een motorcrosstraining. Met gebroken kaak en sleutelbeen moest hij Assen en het bezoek aan Oss aan zich voorbij laten gaan. Maar, zoals het gezegde luidt: uitstel is geen afstel. We hopen hem volgend jaar wel te verwelkomen! Want een dag als deze smaakt naar veel meer.

RIDERS, de leukste motorclub van Nederland

Ook dit soort bijzondere evenementen meemaken? Word dan lid van RIDERS, de leukste motorclub van Nederland. Waar het om draait? In een notendop; fun, gear and win. RIDERS regelt het voor je. Meer informatie: www.riders.nu.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen