13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Met handtekening!

Jarenlang wist MV Agusta de wereld keer op keer te verrassen met keer op keer (op keer) een variatie op hetzelfde thema. En op die manier hebben ze het redelijk lang uitgehouden met een relatief klein modellenaanbod. Daar kwam verandering in met de lijn driecilinders, die van MV Agusta ineens een merk maakten met een breed aanbod voor iedere beurs. Toch kunnen de Italianen het niet laten en moet ook de F3 800 eraan geloven. De naam die dit keer uit de kast getrokken wordt is Giacomo Agostini. Logisch, het merk en de raceheld vormen samen een legendarisch duo.

De F3 800 Ago staat voor alles waar MV trots op is. De tricolore, het goud en natuurlijk numero uno. De met elektronica volgestouwde volbloed-racer (rij-modi, traction control, MVICS, RLM en natuurlijk ABS) vink zo ongeveer alles op het wensenlijstje van de verwende laagvlieger aan, inclusief vele lichtgewicht aluminium delen, zoals de voetsteunen uit één stuk en carbon spatborden. De gegoten wielen laten het gewicht nog eens verder zakken met een grandioze twee kilo!
En verder? Een sportieve kentekenplaathouder, een zilveren plaatje op het balhoofd met je eigen Limited Edition nummer (er worden 300 exemplaren gebouwd). Agostini’s handtekening siert de tank en omdat hij toch bezig was, krijg je er ook een door hem gesigneerd certificaat bij.

De verkoop start begin mei en de F3 800 Ago gaat € 27.990,- kosten.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen