Met Holland Norway Lines vanuit Eemshaven naar Noorwegen

Vanaf april volgend jaar vaart er drie keer per week een veerboot tussen de Eemshaven in Groningen en Kristiansand in Noorwegen. Daarvoor worden een kade en een kantoor in de haven gebouwd. Op termijn zou het volgens initiatiefnemer Holland Norway Lines (HNL) zo’n honderd banen opleveren.

De veerdienst wordt uitgevoerd door de MS Romantika, een schip van bijna 200 meter lang met ruimte voor 2500 passagiers. Ook Motorfietsen, auto’s, caravans en vrachtwagens kunnen meevaren.

Noorwegen: de mooiste wegen boven de poolcirkel

De reis tussen de Eemshaven en Kristiansand duurt 18 uur. Het schip vertrekt om 15.00 uur uit Nederland en meert om 09.00 uur de volgende dag aan in Noorwegen.

Volgens HNL is er met name vanuit Noorwegen veel belangstelling om Nederland aan te doen per schip. De eerste afvaart is op 7 april 2022. Een retourtje motorfiets in augustus inclusief een 2-persoonscabin zonder raam voor twee personen: € 980,-.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?