woensdag 24 april 2024

Met Holland Norway Lines vanuit Eemshaven naar Noorwegen

Vanaf april volgend jaar vaart er drie keer per week een veerboot tussen de Eemshaven in Groningen en Kristiansand in Noorwegen. Daarvoor worden een kade en een kantoor in de haven gebouwd. Op termijn zou het volgens initiatiefnemer Holland Norway Lines (HNL) zo’n honderd banen opleveren.

De veerdienst wordt uitgevoerd door de MS Romantika, een schip van bijna 200 meter lang met ruimte voor 2500 passagiers. Ook Motorfietsen, auto’s, caravans en vrachtwagens kunnen meevaren.

Noorwegen: de mooiste wegen boven de poolcirkel

De reis tussen de Eemshaven en Kristiansand duurt 18 uur. Het schip vertrekt om 15.00 uur uit Nederland en meert om 09.00 uur de volgende dag aan in Noorwegen.

Volgens HNL is er met name vanuit Noorwegen veel belangstelling om Nederland aan te doen per schip. De eerste afvaart is op 7 april 2022. Een retourtje motorfiets in augustus inclusief een 2-persoonscabin zonder raam voor twee personen: € 980,-.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen