Mooi weer speelt offroadrijders parten

Het gebeurt in de motorsport niet vaak dat een evenement moet worden afgelast. Als dat vanwege de weersomstandigheden is, is dat altijd omdat het parcours niet of nauwelijks begaanbaar is. Zo moest vorig jaar de eerste ONK in Assen worden uitgesteld, omdat de temperatuur veel te laag was, waardoor de banden nimmer op temperatuur zouden kunnen komen. Een cross is ook wel eens afgelast, omdat de baan te modderig was.

Maar de reden van afgelasting van de offroadrit van komende zondag in Westerbork is uniek: het weer is te mooi. Door het fraaie voorjaarsweer zijn de boeren eerder uit hun winterslaap ontwaakt en zijn ze volop op het land aan het werk. Zodoende zou een groot deel van de route komen te vervallen. Er bleven te weinig kilometers over, zodat er nog slechts één ding restte: de rit afblazen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.