13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Mooi weer speelt offroadrijders parten

Het gebeurt in de motorsport niet vaak dat een evenement moet worden afgelast. Als dat vanwege de weersomstandigheden is, is dat altijd omdat het parcours niet of nauwelijks begaanbaar is. Zo moest vorig jaar de eerste ONK in Assen worden uitgesteld, omdat de temperatuur veel te laag was, waardoor de banden nimmer op temperatuur zouden kunnen komen. Een cross is ook wel eens afgelast, omdat de baan te modderig was.

Maar de reden van afgelasting van de offroadrit van komende zondag in Westerbork is uniek: het weer is te mooi. Door het fraaie voorjaarsweer zijn de boeren eerder uit hun winterslaap ontwaakt en zijn ze volop op het land aan het werk. Zodoende zou een groot deel van de route komen te vervallen. Er bleven te weinig kilometers over, zodat er nog slechts één ding restte: de rit afblazen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen