13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Nieuw: Honda NM4 Vultus

Honda heeft zich naar eigen zeggen laten inspireren door futuristische Japanse films, de zogenoemde Manga-films. Daarin rijden nogal vreemde motoren rond. Wat dat betreft is de styling van Honda geslaagd. Het lijkt er op dat de Vultus het gat opvult dat door het schrappen van de DN-01 is ontstaan. En hoewel de machine voor de Europese markt misschien wel iets té veel van het goede lijkt, wordt ie echt leverbaar en dus ook in Nederland.

Het motorblok is het bekende NC-motorblok, dat dit jaar een update kreeg en van 700cc naar 745cc groeide, inclusief tweede balansas. Het levert in deze Vultus 40kW bij 6250 toeren per minuut, en 68Nm bij 4750 toeren per minuut. DCT is standaard, dus schakelen met je voet is er niet bij.

De motorfiets is maar liefst 933 millimeter breed, gemeten van spiegel tot spiegel. De zithoogte is 650 millimeter (extreem laag dus) en de LED-verlichting zet het futuristische uiterlijk kracht bij. Het dashboard is al even futuristisch als de styling, en het steuntje in de rug voor de berijder is iets dat we slechts in lang vervlogen tijden op choppers en customs zagen. In de manga-scene daarentegen, is zo’n steuntje in de rug gemeengoed. Het ruggensteuntje is in drie standen verstelbaar en doet óók dienst als zitplaats voor de duo-passagier, mits je iemand achterop hebt ben je dus je ruggensteun kwijt.

Later vandaag zetten we de nieuwe Vultus uitgebreid uiteen en hebben we meer aanzichtfoto’s en detailfoto’s. 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen