22.3 C
Nederland
vrijdag 20 mei 2022

Moordaanslag: olie uitgegoten in bochten Eifel

Een serie aanslagen op motorrijders, waarbij meerdere malen olie in bochten werd uitgegoten, heeft inmiddels één motorrijder zwaar gewond naar het ziekenhuis doen vertrekken.

De aanslagen vonden plaats in en rond de Eifel, dat bekend staat als motorrijdersparadijs, en houden de gehele regio in de greep. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning €1.000,- beschikbaar gesteld voor de aanwijzing die leidt tot aanhouding van de dader. In Aachen is bij de politie inmiddels eenspeciaal team samengesteld die zich met de zaak bezighoudt.
Omdat de dader of de daders bewust het risico nemen dat mensen gewond raken of overlijden, wordt het gezien als een moordaanslag.

De oliesporen werden 3 april gevonden op buitenwegen van Mulartshütte, Venwegen en Kesternich en op 7 april op twee buitenwegen bij Zweifall. In Mulartshütte kwam een motorrijder ten val en in Zweifall kon de weg tijdig worden afgezet. Iedereen wordt opgeroepen achtzaam te zijn op verdachte zaken en maant motorrijders tot grote voorzichtigheid. Tevens worden weggebruikers opgeroepen om motorrijders te waarschuwen indien men oliesporen op het wegdek denkt te zien en het alarmnummer te bellen.

De vele Nederlandse motorrijders met regelmaat in het weekeinde de Eifel intrekken, zijn dus gewaarschuwd!

*UPDATE*

Een 26-jarige man die is aangehouden in verband met het bekladden van verkeersbordne met hakenkruizen en hoewel een bekentenis nog niet is afgelegd, wordt hij ook in verband gebracht met de olie-aanslagen. De man maakte een verwarde indruk en er is weinig over zijn leefomstandigheden bekend, anders dan dat hij alleen was. De reden van de aanslagen blijft onbekend. Waarschijnlijk kan een recente irritatie met motorrijders de actie getriggerd hebben.

Bron: www.aachener-zeitung.de

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen