maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Moto Guzzi Open House 2017 verwelkomt duizenden Guzzisti

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Moto Guzzi Open House, het evenement dat geen enkele liefhebber van het merk met de adelaar mag missen, is terug bij de historische fabriek in Mandello del Lario. Verleden jaar streken 25.000 fans in Mandello del Lario neer, waardoor de verwachtingen voor de editie van 2017 hoog gespannen zijn. Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september wordt de 50ste verjaardag van de legendarische V7 gevierd met een buitengewoon gevuld eventprogramma.

Het Moto Guzzi Open House wordt een evenement waarbij de liefhebbers van het merk samenkomen en Mandello del Lario duizenden Moto Guzzi’s verwelkomt op de plek waar al sinds 1921 elke motorfiets van het merk met de adelaar wordt geproduceerd. Dit is ook een reden waarom Moto Guzzi alle deelnemers uitnodigt om hun belevenissen tijdens hun ’terugkeer’ naar Mandello te delen op sociale media, verrijkt met foto’s, video’s en verhalen: #ridebackhome is de hashtag die iedereen kan gebruiken op Facebook en Instagram om het verhaal te vertellen van de trip die hen voert naar de rode poort aan de via Parodi.De 2017-editie van Moto Guzzi Open House begint op vrijdag 8 september om 15:00 uur met de opening van het museum en de shop. Op zaterdag 9 september is het vanaf 9:30 uur mogelijk om de productielijnen, de motorassemblagelijn waar de legendarische tweecilinders worden gemaakt, en de historische windtunnel van Moto Guzzi te bezoeken.

De Moto Guzzi Village, in het centrum van de historische fabriek in Mandello, fungeert het hele weekend als het kloppende hart van het festival.

Vanuit de Village vertrekken de proefritten, waarbij honderden motorrijders de nieuwste innovaties van Moto Guzzi op de openbare weg kunnen testen. Hoofdrolspeler in de proefritten, die uiteraard kosteloos zijn, is de V7 III, de nieuwste versie van een legende waarvan tijdens het Open House de 50ste verjaardag wordt gevierd. De V7-serie, in 1967 ontwikkeld op de basis van de 90° V-twin motor, vertegenwoordigt een merk dat blijft doorgroeien, voortbouwend op de legendarische erfenis van authenticiteit en passie, en steeds meer gericht op de toekomst als het gaat om stijl en innovatie. Er is tevens gelegenheid voor proefritten met de vernieuwde V9 Roamer en V9 Bobber. De echte fans zullen hun kans niet voorbij laten gaan om ook de Audace en MGX-21 uit te proberen.

In de Moto Guzzi Village worden muzikale optredens verzorgd die zijn doordrenkt van passie voor motorfietsen, en kunnen de deelnemers zich vergapen aan de beste Italiaanse customizers en hun creaties. Waaronder de motorfietsen uit de tv-talentenjacht Lord of the Bikes, ook in het tweede seizoen een succesvolle show op Sky Uno HD.In 2017 is het bovendien 60 jaar geleden dat Moto Guzzi afscheid nam van de racewereld. Moto Guzzi Open House biedt de gelegenheid om het succesvolle tijdperk van een ingenieus raceteam te vieren en terug te denken aan de buitengewoon rijke verzameling trofeeën die het merk Larian won in die glorieuze periode van de Targa Florio in 1921 tot de Grand Prix des Nations in Monza in 1957. Dit waren de jaren dat de Guzzi-adelaar onder meer 15 titels won in de World Grand Prix Motorcycle Racing en maar liefst 11 Tourist Trophy-bekers.

De uitgebreide catalogus van Moto Guzzi-accessoires krijgt een eigen expositieruimte in het hart van de festiviteiten, terwijl de Eagle Shop de deur opent naar de wereld van Moto Guzzi, zelfs voor (nog) niet-motorrijders, dankzij het brede assortiment originele kleding en merchandise.

Deelnemers die hechten aan dit universum van waarden, stijl en spanning, voelen zich thuis in The Clan, de officiële community van Moto Guzzi, waarvan leden exclusieve voordelen genieten die rechtstreeks online kunnen worden bekeken via www.theclan.motoguzzi.com. Moto Guzzi Open House 2017 vormt een eerbetoon aan de ruim 16.000 leden van The Clan, die kunnen rekenen op een reeks privileges die variëren van een speciaal welkomstpakket tot een gratis rijcursus met een theoriegedeelte in de werkplaats, een hele dag op de weg, en een gratis check-up van hun Guzzi’s. En er wordt korting gegeven op kleding uit de nieuwe Moto Guzzi collectie en een gereserveerde wachtrij voor de proefritten die het hele weekend zijn gepland.

Het complete programma kan online worden bekeken op de Eagle-website, www.motoguzzi.com; daar zijn ook de updates van het evenementenoverzicht te vinden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen