Energica kondigt het derde model aan

De producent van elektrische motoren heeft laten weten dat de definitieve versie van het derde model, de Eva EsseEsse9, onthuld wordt op de EICMA 2017. Op de EICMA in 2016 werd deze motor voor het eerst getoond als een concept.

Wij denken dat het definitieve ontwerp niet veel anders gaat zijn dan de concept versie, want de EsseEsse9 heeft weinig aanpassingen nodig ten opzichte van het reguliere model Eva. Met circa 95pk en een continue aanwezige koppel van 170Nm kan de Eva een maximale topsnelheid halen van 200 km/h in de sportmodus. De maximaal behaalbare range ligt ongeveer op 200 km bij een Eco-Mode.

Momenteel ondergaat de Eva EsseEsse9 de homologatie-procedure en zal in 2018 verkrijgbaar zijn op de Europese markt. Benieuwd waar je zo’n elektrische motorfiets kunt proefrijden? De motoren worden geïmporteerd door Electric Motorcycles Nederland met vijf verschillende vestigingen. Op de website kun je meer informatie vinden. 

Bron: Energica

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?