dinsdag 18 juni 2024

Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale draagt marine luchtvaart kleuren

Met deze nieuwe versie wordt de familie van Moto Guzzi’s meest innovatieve motorfiets uitgebreid. Laten we, in afwachting van het moment dat hij eindelijk in de etalages van de dealers te zien is, genieten van de suggestieve beelden van de limited edition V100 Mandello Aviazione Navale, gepresenteerd op het vliegdek van het vliegdekschip Cavour.

Moto Guzzi V100 heeft hoofdrol in Marvels nieuwe stripalbum Wolverine

Hij is nog maar tien dagen in de voorverkoop en heeft al een “speciale” versie op zak: we hebben het over de V100 Mandello, de belangrijkste nieuwigheid van Moto Guzzi, de motor waarmee de in Mandello del Lario gevestigde fabrikant het goed wil doen in een heel nieuw segment dat Guzzi zelf heeft “gelanceerd”, dat van de naakte sporttourers.

Gepresenteerd op het vliegdek van het vliegdekschip Cavour, afgemeerd in de haven van Civitavecchia, betrad de nog niet uitgebrachte V100 Mandello Aviazione Navale het toneel via het door vliegtuigen gebruikte hefplatform, waarbij de bedieningsorganen werden gevolgd die gewoonlijk bedoeld zijn voor opstijgende vliegtuigen.

Geproduceerd in een beperkte oplage van 1.913 genummerde exemplaren (als eerbetoon aan het oprichtingsjaar van de luchtcomponent van de marine), heeft het een speciale kleurstelling die de graphics van de F-35B gevechtsvliegtuigen weerspiegelt, van de typische jet intake strepen die de luchtinlaten van de jets markeren tot de low-visibility driekleurige cockade op de zijkanten van de brandstoftank, en eindigend met het wapen van de Marine Luchtvaart en het Gruppo Aerei Imbarcati logo.

De standaarduitrusting van de V100 Mandello Aviazione Navale omvat met name de TPMS-bandendruksensor en verwarmde handvatten, terwijl het serienummer met een lasergravure op de stuurverhoging is aangebracht. Elk model wordt geleverd met een speciale motorhoes en een gedenkplaat.

Moto Guzzi en de marineluchtvaart zijn verbonden door de strijdbaarheid van de oprichters Carlo Guzzi en Giorgio Parodi in de luchtvaartdienst van de Regia Marina tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het was tijdens het conflict dat de twee vrienden, samen met piloot Giovanni Ravelli, besloten zich aan de motorbouw te wijden zodra de oorlog voorbij was. De laatste overleed echter in 1919, en toen Moto Guzzi in 1921 werd geboren, besloten de twee om de adelaar (symbool van de luchtmacht) als kenmerkend element van het Moto Guzzi-logo te nemen, ook ter nagedachtenis aan hun vriend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen