woensdag 4 oktober 2023

Moto Morini X-Cape 1200 Adventure gepland voor eind 2023

De eerste teaserfoto’s zijn al gepubliceerd en nu zijn er ook testritten gemaakt met de Moto Morini X-Cape 1200 Adventure. Het motorfiets lijkt klaar voor serieproductie, dus het zal niet lang meer duren voordat het definitieve model wordt onthuld.

De verwantschap met de X-Cape 650 is onmiskenbaar, het hoge, slanke en grotendeels hoekige ontwerp is ook te vinden op de 1200-versie. Natuurlijk is de X-Cape 1200 iets groter.  Het ontwerp van de koplampen is gewijzigd en is nu meer verhoogd.

Geslaagde stijloefening: Moto Morini X-Cape ADV-R

Wat zeggen de foto’s over de Moto Morini X-Cape 1200 Adventure?

Het motorblok is gebaseerd op de 1200cc-V-twin die Moto Morini ook voor de Corsaro en Milano heeft gebruikt. Het blok is aangepast aan de Euro5-norm. Met dit blok komt de X-Cape in dezelfde klasse terecht als de Honda CRF 1100L Africa Twin, Suzuki V-Strom, KTM 1290 Super Adventure of de Ducati Multistrada V2, ook al is nog niet echt duidelijk of de motor echt precies 1200 cc heeft en hoeveel vermogen hij genereert.

De V2 werd getransplanteerd in een buisvormig brugframe. De voorkant wordt gedempt door een upside-down vork en de remmen zijn voorzien van een dubbel schijfsysteem en radiaal gemonteerde Brembo-remklauwen met vier zuigers. Het is nog niet duidelijk of deze standaard zullen worden gemonteerd of alleen als optie.

Aan de achterzijde zijn een normale dubbelzijdige achterbrug en een centrale schokdemper te zien. Voor de wielen werd gekozen voor passende spaakwielen in de maten 19-inch voor en 17-inch achter.

Het is nog niet bekend hoe de uitrusting en rijhulpsystemen eruit zullen zien. ABS is echter verplicht in Europa, dus dat kunnen we in ieder geval verwachten. Vermoedelijk zullen ook led-lampen worden gebruikt voor de verlichtingscomponenten.

Test 2023 Moto Morini Seiemmezzo SCR & STR: zesenhalf maal twee

Italiaans merk in Chinese handen

Moto Morini is een Italiaans merk met een lange traditie dat in moeilijkheden kwam en in 2009 faillissement moest aanvragen. Inmiddels behoort het merk tot de Chinese Zhongneng Vehicle Group.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image