zaterdag 15 juni 2024

Moto Morini X-Cape 650 in het echt betrapt

De Moto Morini X-Cape 650 lijkt klaar om bij de dealers te arriveren, te oordelen naar deze spionage foto. Die werden genomen door een lezer van InSella. Het prototype dat op straat te zien is, ziet er bijna definitief uit en er lijken geen fundamentele wijzigingen meer uitgevoerd te worden ten opzichte van wat we tot nu toe al bekend is.

Modern blok

De cross-over van het merk dat ooit in Bologna was gehuisvest en nu gevestigd is in Trivolzio (PV) valt op door zijn aangename en originele lijn. Die onderscheidt zich van andere motorfietsen in dezelfde categorie, maar naast het uiterlijk valt de Moto Morini ook op door interessante technische kenmerken. De X-Cape wordt aangedreven door een parallel-twin met een gemiddelde cilinderinhoud van 650 cc. Het vermogen bedraagt 61 pk (45 kW) bij 8.500 tpm en het koppel 56 Nm bij 7.000 tpm. Daarmee zou de Moto Morini een topsnelheid kunnen bereiken van 175 km/u. Het model komt ook als een A2-vriendelijke motorfiets die beperkt is tot 48 pk (35 kW). Het blok is een gloednieuwe en moderne unit, met dubbele nokkenassen met vier kleppen per cilinder en met de karakteristieke blokmaten 83 x 60 mm. Die wordt van brandstof voorzien door een Bosch inspuitsysteem.

Moto Morini X-Cape 650 onthuld in Azië

Hoogwaardig chassis

Het chassis is modern; een trellis-frame met aluminium achterbrug en achterwielophanging cantilever met enkele schokdemper, een sterke vervoudig verstelbare upside-down voorvork van 50 mm Ø en twee remschijven van 298 mm met twee zuiger zwevende remklauwen. De achterschijf is 255 mm, ook met een remklauw met twee zuigers. De motor is uitgerust met uitschakelbaar Bosch ABS 9.1. Het plaatje wordt gecompleteerd door spaakwielen met banden in de maten  110/80-19M/C vóór en 150/70-17M/C achter. Het opgegeven gewicht bedragt 213 kg.

Maximaal dashboard

Het 7-inch tft-kleurenscherm is een van de grootste op de markt en er is een met één hand te verstellen ruit. Het bagageplateau heeft grote handgrepen voor de passagier en de verlichting is rondom led. Accessoires zijn onder andere een set koffers, valbeugels en handvatverwarming.

Het is zeer de vraag of de Moto Morini X-Cape ook naar de Benelux komt. De Facebook-pagina van Moto Morini is het al vanaf 18 mei 2019 akelig stil.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen