13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Moto Morini X-Cape 650 onthuld in Azië

Moto Morini heeft zojuist z’n X-Cape 650 in Azië onthuld, waarmee het Italiaanse bedrijf, dat in Chinese handen is, zich op de zeer concurrerende markt voor avontuurlijke motorfietsen begeeft.

De Moto Morini X-Cape werd voor het eerst werd onthuld op de EICMA 2019. Gelukkig is Moto Morini trouw gebleven aan het oorspronkelijke ontwerpconcept, want het model dat in China is bevestigd, lijkt identiek te zijn aan de motorfiets die de beroemdste motorshow van Italië stond.

Moto Morini Camel 501 – Youngtimer

De motorfiets heeft een 50 mm verstelbare voorvork, 175 mm bodemvrijheid en een verstelbaar zadel dat kan worden ingesteld op 820 of 845 mm. Het blok motor, een van Zhongeng afgeleide eenheid, is een vloeistofgekoelde 649cc-paralleltwin met 8 kleppen per cilinder. De motor is leverbaar in twee versies: 60 pk bij 8.500 tpm en 47 pk volgens de A2-norm. Het koppel bedraagt naar verluidt 56 Nm bij 7.000 tpm.

Hoewel de Moto Morini met zijn vermogen en koppel net achterblijft bij de rest van de gevestigde middenklasse adventures, zal deze avonturenmachine, dankzij zijn Chinese wortels, zeer concurrerend geprijsd moeten zijn. Hoewel de motorfiets in Azië nog maar net is aangekondigd en de officiële Moto Morini-website de motorfiets als ‘Coming Soon’ vermeldt, heeft één dealer in het Verenigd Koninkrijk de motorfiets al in het assortiment opgenomen, met een vermoedelijke prijs van £6.995, in euro’s  €8.150,-. Daar komt nog de NL-taks bij, dus echt concurrerend…? Het is afwachten.

Bron: Visordown

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen