donderdag 8 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MOTO73-interview: Cal Crutchlow een jaar na dé crash

Komend weekeinde rijdt de MotoGP op Phillip Island, een wedstrijd waar iedereen altijd naar uit kijkt. Nou ja, iedereen… Cal Crutchlow wellicht niet vanwege deze crash vorig jaar:

In de nieuwe MOTO73 staat een indrukwekkend interview met Crutchlow, waarbij hij heel open en eerlijk zijn verhaal doet tegen MOTO73-medewerker Asse Klein. ‘De pijn was enorm’, zo begint de Honda-coureur direct helder. ‘Ik wist dat ik iets gebroken had, maar had geen idee of het mijn enkel of mijn been was. Ik lag in het grind en ik zag dat mijn voet de verkeerde kant op stond. Ik probeerde mijn voet recht te trekken, maar er gebeurde niets. Toen dat niet lukte, ben ik maar achterover gaan liggen. Toen ik hoorde dat ik mijn enkel had gebroken, dacht ik: stop er wat pinnen en platen in, dan kan ik over een paar weken weer rijden in Valencia.’

In de praktijk bleek de blessure toch een stuk ernstiger te zijn. De enkel van de Brit lag in zestien stukken en daarnaast werden er ook breuken geconstateerd aan de onderkant van zijn kuit- en scheenbeen. ‘Het was ‘really bad. Ik heb twee operaties gehad in het ziekenhuis van Melbourne. De eerste was voor mijn been en de tweede was om mijn enkel te reconstrueren. Dit werd gedaan met drie platen en zestien schroeven. Na de operatie kreeg ik te horen dat ze bijna hadden besloten om mijn enkelgewricht volledig vast te zetten, want zo ernstig was het. Ik kan in elk geval nog racen, dacht ik, maar kreeg ook te horen dat ik zes weken niet kon lopen of kracht mocht zetten op mijn enkel.’

Het volledige interview staat in MOTO73 nummer 22 die nu in de winkel ligt of heel gemakkelijk hier te bestellen is. Vooral zijn verhaal over de impact van de crash op zijn familie, over de gedachten om te stoppen en ook over zijn huidige gevecht met de Honda zijn meer dan de moeite waard.

MOTO73 editie 22
MOTO73 editie 22 ligt nu in de winkel
Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen