zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MotoGP Austin uitgesteld vanwege coronavirus

Het coronavirus (COVID-19) blijft de sloophamer van de MotoGP-kalender. Nu wordt de Grand Prix of the Americas uitgesteld vanwege het coronavirus en reisbeperkingen.

De aankondiging, gezamenlijk genomen door Dorna, IRTA en de FIM, komt niet als een verrassing. Het coronavirus heeft heel Italië in zijn greep en ook de besmettingsbronnen in de rest van Europa en Amerika blijven zich uitbreiden. Geluk voor de MotoGP-fans: de GP of the Americas wordt niet geannuleerd, maar verplaatst naar 13 t/m 15 november (de oorspronkelijke data voor de GP van Valencia, die ook een week is uitgesteld).

De mogelijkheid bestaat dat het seizoen doorgaat tot in 2021, zegt FIM-voorzitter Jorge Viegas tijdens een gesprek op een Catalaanse radiozender. Het is ook mogelijk dat tijdens een MotoGP weekend twee races worden gereden, zoals de WorldSBK. Een andere mogelijkheid is uitwijken naar het circuit van Portimao, dat als back-up dient voor het kampioenschap. Schijnbaar is het nog geen optie om een ronde van de MotoGP af te gelasten, Dorna lijkt nog steeds in staat te zijn om nieuwe data op de racekalender te vinden. Liefhebbers die een ticket voor de GP of Americas hebben gekocht, kunnen het kaartje in november verzilveren of uit laten betalen.

Het nieuws van vandaag betekent ook dat het MotoGP-seizoen voorlopig van start gaat in Argentinië. Doorgang zal alleen het geval zijn als de reisbeperkingen in Italië tijdig worden opgeheven.

Bron: MotoGP

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen