Motor en film > Nitro Circus the Movie (2013)

Nitro Circus is een kruising tussen Evel Knievel en Jackass. Op 28 februari was Nitro Circus the Movie 3D te zien in zes Nederlandse bioscopen en sinds kort is de dvd verkrijgbaar, of op blu-ray de 3D-versie. Eén van de sterren van Nitro Circus is de Canadese motorcrosscoureur en stuntvrouw Jolene Van Vugt, dochter van Nederlandse migranten.

Nitro Circus begon een jaar of tien geleden met het uitbrengen van stunts op dvd. Het succes van de dvd’s leidde in 2009 tot een eigen serie bij MTV, als een soort vervolg op Jackass. Vorig jaar was de serie ook te zien op RTL7. Na de eerste televisiereeks ging het gezelschap op wereldtournee met een liveshow. Op 1 december 2012 streek Nitro Circus neer in het Gelredome-stadion in Arnhem. En nu dus: Nitro Circus the Movie op dvd.

Tekst: Fanta Voogd
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.