Motor & Film > Indiana Jones…

Indiana Jones is een motorrijder. In The Last Crusade (1989) had hij zijn vader Henry Jones (Sean Connery) in het zijspan en in The Kingdom of the Crystal Skull (2008) zat hij op zijn beurt achterop bij zijn zoon. Regisseur Steven Spielberg greep met het eerste deel van de Indiana Jones-cyclus, Raiders of the Lost Ark (1981), terug op de vooroorlogse avonturenfilm.

Harrison Ford gaf Indiana Jones vorm in de bijna vergeten stijl van acteurs als Errol Flynn en Clark Gable, maar dan met een eigentijds gevoel voor humor. Het waren zorgelijke jaren en de ongecompliceerde retroheld zorgde voor de broodnodige afleiding. Indiana Jones groeide uit tot de belangrijkste actieheld van de jaren tachtig.

Tekst: Fanta Voogd

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.