Motor & Film > Diarios de Motocicleta (2004)

Diarios de Motocicleta is de verfilming van het dagboek dat de jonge Ernesto Guevara bijhield van zijn trip door Zuid-Amerika, jaren voordat hij zich ontpopte tot mythische guerrillastrijder. Een politieke roadmovie met een gammele Norton. De ‘motordagboeken’ is een ietwat misleidende titel. De 23-jarige medicijnenstudent Ernesto Guevara en zijn vriend Alberto Granado reisden in 1951 en 1952 van hun vaderland Argentinië – via Chili, Peru en Colombia -naar Venezuela.

Alleen het begin van die 12.000 kilometer lange tocht legden zij op de motor af. De rest liftend, op een boot, een vlot, te paard, met de bus of het vliegtuig. In de film geeft de Norton al na drie kwartier de geest. Dat is jammer voor de motorliefhebber, maar dat zal hem of haar er niet van weerhouden de film (ruim twee uur) uit te zien.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 (nummer 19) niet!

Tekst: Fanta Voogd

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.