vrijdag 29 maart 2024

Motor & Film > The Place Beyond The Pines

Een steilewandrijder die zijn rijkunst inzet om banken te beroven. The Place Beyond The Pines is een opmerkelijke film over misdaad, klassentegenstellingen en vaderschap. Een film met een razend begin en een bedachtzaam einde. Première op 4 april. Terwijl hij zijn leren jack dichtritst, loopt een zwaar getatoeëerde jongeman over een nachtelijke kermis naar een circustent, stapt op een motor en rijdt een bolvormige stalen kooi binnen. Dan begint hij – samen met twee andere motoracrobaten – zijn rondjes. In de Globe of Death nemen de middelpuntvliedende en de zwaartekracht het tegen elkaar op, net als op de steile wand. Gooit een stuntrijder op de steilewand-rijder zijn motor volmaakt plat, in de Globe of Death kan hij ook nog eens ondersteboven rijden. Kennelijk spreekt de steile wand tot de verbeelding van filmmakers. Je zou er een klein filmfestival mee kunnen samenstellen. Van Spare A Copper (1941) en There Is Another Sun (1951) tot Wall of Death (1956). En eerder bespraken we in deze rubriek Elvis Presley’s Roustabout (1964) en de Ierse film Eat The Peach (1986).

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet!

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen