Motor & Film > The Place Beyond The Pines

Een steilewandrijder die zijn rijkunst inzet om banken te beroven. The Place Beyond The Pines is een opmerkelijke film over misdaad, klassentegenstellingen en vaderschap. Een film met een razend begin en een bedachtzaam einde. Première op 4 april. Terwijl hij zijn leren jack dichtritst, loopt een zwaar getatoeëerde jongeman over een nachtelijke kermis naar een circustent, stapt op een motor en rijdt een bolvormige stalen kooi binnen. Dan begint hij – samen met twee andere motoracrobaten – zijn rondjes. In de Globe of Death nemen de middelpuntvliedende en de zwaartekracht het tegen elkaar op, net als op de steile wand. Gooit een stuntrijder op de steilewand-rijder zijn motor volmaakt plat, in de Globe of Death kan hij ook nog eens ondersteboven rijden. Kennelijk spreekt de steile wand tot de verbeelding van filmmakers. Je zou er een klein filmfestival mee kunnen samenstellen. Van Spare A Copper (1941) en There Is Another Sun (1951) tot Wall of Death (1956). En eerder bespraken we in deze rubriek Elvis Presley’s Roustabout (1964) en de Ierse film Eat The Peach (1986).

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet!

Tekst: Fanta Voogd

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.