Motor Saloon Amersfoort wint Battle of the Kings Benelux

Tijdens de grote Benelux-finale van de Battle of the Kings custom-competitie, afgelopen vrijdag op de Motorbeurs in Utrecht, is Marco van Velzen van Motor Saloon Amersfoort uitgeroepen tot Custom King. Met zijn gedrongen bobber, die hij samen met monteur Daan Meyer en chef onderdelen Koen Moorman maakte, liet hij de AMF café-racer van H-D West-Flanders en de XL883 n°2 van H-D Big-Rivers achter zich. 

Volgens juryvoorzitter Bart Verhoeven van MotoMe, was het een lastige keuze, omdat de jury niet unaniem was over de winnaar. Hij vertelt: “Het ging wat ons betreft tussen de café-racer van West-Flanders en de bobber uit Amersfoort. Van de café-racer vonden we met name de stance en de AMF-livery echt te gek, alleen zaten er ook een paar dingen op waar we minder blij van werden, zoals de enorme uitlaat en de white-walls. De inzending van Motor Saloon daar tegenover was misschien iets minder vernieuwend qua concept, maar was wel tot in de puntjes perfect uitgevoerd. Uiteindelijk heeft dat de doorslag gegeven.”

Naast Verhoeven bestond de jury uit Fred Krugger, meervoudig wereldkampioen custom motor bouwer, Thierry Sarasyn, eigenaar en journalist van motorrijder.be en Ralph Edelstein, motorreporter van JFK Magazine. Marco van Velzen toonde zich een sportieve winnaar: “Vorig jaar zat ik ook in de finale, toen legden Wesley en ik het af tegen de bike van Bas Leek van West Coast in Alkmaar. Ik ben heel blij dat wij deze keer wel gewonnen hebben, al had ik het echt geen schande gevonden om van de café-racer van Wesley of de XL van Albert te verliezen. Nu op naar de finale in Milaan, dat wordt een mooie!” 

Over Battle of the Kings

De Battle of the Kings is een jaarlijkse wedstrijd tussen Authorized Harley-Davidson-dealers waarbij de uitdaging is om een nieuwe Sportster Iron 883™, Forty-Eight® of Roadster™ binnen een totaalbudget van EUR6.000 (incl. btw) zo creatief en mooi mogelijk te customizen. Acht dealers uit de Benelux deden mee en uit de inzendingen koos het publiek online de top drie. Deze drie creaties gingen door naar de Benelux-finale van vrijdag, op de Motorbeurs in Utrecht. 

Zie bijlage voor meer beeldmateriaal, graag onder vermelding van credits: Thierry Dricot. Meer sfeerfoto’s van de uitreiking vind je op onze Facebook pagina; www.facebook.com/harleydavidsonbenelux

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?