Yamaha laat XSR700 ombouwen

Het Yamaha Yard Built-programma heeft weer een nieuw exemplaar opgeleverd. Hoe zat het principe ook alweer in elkaar? Yamaha geeft motorbouwers (customizers) de kans om samen met hen een custom-motor te bouwen van een bestaand model. Dit is een win-win-situatie want zo krijgt de bouwer meer bekendheid en Yamaha goede reclame. Vervolgens kun je zelf een exemplaar bestellen of de ombouwkit kopen. Dit keer is het de Taiwanese bouwer Winston Yeh van de garage Rough Crafts die met de eer mag strijken. Eerder gooide deze bouwer het design van een XJR1300 al overhoop en nu gaf Yamaha vol vertrouwen de basis van de XSR700 uit handen. De enige regels: niet slijpen of lassen in het frame. Van de XSR700 bouwde Yeh niet één, maar twee ‘nieuwe’ ontwerpen. In minder dan een uur zou je middels de ombouw kit zowel de cafe racer genaamd ‘The Corsa Scorcher’ als de scrambler ‘The Soil Scorpion’ kunnen bouwen. Winston Yeh legt uit. “Ik kon niet kiezen tussen clip-ons om het een café racer te maken of hem uit te rusten met een recht stuur voor een scrambler-look. Toen heb ik de basis hetzelfde gehouden en twee versies ontworpen.” De vering tussen een café racer of een scrambler is nogal verschillend en dit loste de Taiwanees op door er elektronisch instelbare vering op te monteren. Wat we nog meer zien zijn carbon wielen en old skool-remschijven. Wat ook niet misstaat is die Akropovic-uitlaatdemper, altijd goed. Het resultaat mag er weer zijn, een overzicht met eerdere Yard Builts vind je hier

[justified_image_grid ids=24595,24596,24597,24598,24599,24600,24601,24602,24603]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?