13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MOTORbeurs onderzoekt bezoekers

De MOTORbeurs trok dit jaar meer bezoekers dan in 2016. Hoeveel dan? Zeker 97.820 mensen liepen over de beursvloer. Genoeg motorliefhebbers om dus om eens een paar prangende vragen voor te leggen. De organisatie wilde namelijk van alles over haar bezoekers te weten komen. Bijvoorbeeld in hoeverre ze van plan zijn een nieuwe motor te kopen. En dan komen er interessante feitjes aan het licht. 

Bijvoorbeeld leuk om te weten is dat een vijfde van de bezoekers een nieuwe motor heeft en 63% een tweedehandse. In totaal had 89% van de bezoekers al een motor in bezit. Nog geen motor, maar wel serieuze interesse in de aanschaf ervan gold voor 7% van de bezoekers. Wanneer motorrijders van plan zijn om binnen een jaar een nieuwe motor te kopen (één op de tien), dan is dit in tweederde van de gevallen een splinternieuwe motor. Interessant! Vooral interesse is er in de aanschaf van ‘betaalbare middenklassers’, zo denkt de MOTORbeurs. Hiervoor keken zij naar verkoopcijfers en de introducties in dit segment. Zij legden hierop dit jaar dan ook de focus. 

Het onderzoek van de organisatie ging verder dan alleen het eigen publiek. Er werd een onderzoeksbureau ingeschakeld en samen kwamen zij erachter dat één op de vijf Nederlanders ooit nog motor wil gaan rijden. En terecht natuurlijk! Op de zogenaamde ‘bucket list’ staat het motorrijden op plek 5 of 6 van een top tien. Ook een mooie reis maken op de motor bleek iets wat de ondervraagde mensen ooit nog zouden willen doen.

Foto: Jaarbeurs Utrecht

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen