Privé, Story en Weekend ineen

Na Honda blijkt Jorge Lorenzo nu weer naar het officiële fabrieksteam van Ducati te vertrekken. Op de dag dat de viervoudig wereldkampioen zijn nieuwe wapen voor 2014 toont, gewoon een Yamaha YZR-M1, wordt op internet overal gesproken over het feit dat de Spanjaard al een contract zou hebben getekend met de Italiaanse MotoGP-firma. De beste man zou in 2015 en 2016 voor Ducati rijden, met een gage van vijftien miljoen euro per jaar. Bron? Het welbekende Onda Cero, een of andere Spaanse radiostation. Weer een hoop onzin op het net geslingerd, schijnbaar om ons op die manier door de winter te helpen. De man die hier het hardst om zal lachen, moet haast wel Jorge Lorenzo zelf zijn.

Waar vorig jaar nog gesproken werd over een Repsol Honda Superteam (Lorenzo en Marquez als duo), is nu Ducati aan de beurt om in verband te worden gebracht met Lorenzo. Vreemd is het natuurlijk niet, want de Italianen zijn naarstig op zoek naar succes. Echter, Ducati weet als geen ander dat alleen een topcoureur geen zoden aan de dijk zet. Kijk maar eens voor de gein naar de afgelopen seizoenen en de ‘afgeschreven’ coureurs van het merk: Melandri, Rossi, Hayden en ook de nieuwe held Dovizioso lijkt die kant al op te gaan. Plus, denk je dat een man als Lorenzo, die al meerdere miljoenen bij elkaar fietste, zijn carrière op slot zou durven te gooien door met Ducati in zee te gaan? No way. Zeker niet als je ook nog eens kijkt hoe honktrouw Lorenzo eigenlijk is. Het zou mij niet verbazen als Jorge de komende jaren nog gewoon vrolijk voor Yamaha blijft rijden. Die relatie lijkt me meer dan gezond en ik denk dat het zelfs de enige combinatie is die momenteel goed genoeg is om Marc Marquez geen MotoGP-autocraat te laten worden.    

Maar goed, om mee te gaan in de trend om zelf je nieuws te genereren, kunnen wij je alvast vertellen dat Lorenzo helemaal niet naar Ducati gaat in 2015 en 2016. Nee, het schijnt zo te zijn dat de Spaanse MotoGP-topper in gesprek is met Suzuki en er binnenkort bekend wordt gemaakt dat hij een contract voor tien jaar tekent bij de Japanse fabrikant. Eens kijken of we hier Lorenzo ook mee aan het lachen krijgen. 

PS. Die mannen bij Ducati hebben trouwens wel humor. Claudio Domenicali, de big boss aldaar, reageerde op ludieke wijze op het bericht dat Lorenzo naar ‘zijn’ team zou komen. Hij vertelde dat ze naast Lorenzo ook Marc Marquez al vastgelegd hadden, omdat dit goedkoper zou zijn dan het ontwikkelen van de MotoGP-machine. Zelfspot, heerlijk! 

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.