Motorcross in Oldebroek Pinksterweekend 2014 (7 en 9 juni)

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product of organisatie van een evenement. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Op zaterdag 7 juni strijden de jeugdrijders om de fel begeerde punten. In het bijprogramma staan 2 clubklassen solo en één clubklasse zijspan aan het starthek. Op Pinkstermaandag staat het volledige ONK Solo Motorcross gepland. MX1, MX2, 125cc en 85cc. Dit is tevens de laatste wedstrijd in de ONK serie. Hopelijk worden de Nederlands Kampioenen in Oldebroek pas bekend. 

Achter de schermen is er door het bestuur al het nodige werk verricht om in het Pinksterweekend weer van start te kunnen gaan. Binnenkort gaan de vrijwilligers ook weer buiten aan de slag om het circuit weer in optimale staat te brengen en de baan weer van de aankleding te voorzien. De inschrijvingen voor de clubklassen zijn inmiddels geopend en de aanmeldingen stromen binnen. 

Heeft u zich nog niet ingeschreven en wilt u graag mee doen kijk op www.stichtingcircuitoldebroek.nl voor de inschrijflijsten. 

SCO zou SCO niet zijn om er weer een totaal evenement van te maken en ook de buurt en omgeving betrokken te houden bij het geheel. In Oldebroek en omgeving leeft de Nederlandstalige muziek. Hier wordt op ingespeeld om een Nederlandstalig tentfeest te houden op vrijdagavond 6 juni. Binnenkort volgt meer info over de line-up. Wat al wel vast staat is dat de toegang gratis is.

Het ONK Circuit is van start gegaan.
De kop is eraf! Na een lange voorbereiding gedurende de wintermaanden reisden de Nederlandse- en enkele internationale toppers af naar het Drentse Emmen alwaar de eerste wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap werd gehouden. 

In de MX2 klasse deed Glenn Coldenhoff wat iedereen vooraf had verwacht, de 23-jarige Suzuki coureur won op overtuigende wijze beide manches. Hij werd op het podium geflankeerd door de Russische Husqvarna fabrieksrijder Aleksandr Tonkov en zijn Franse teamgenoot Romain Febvre. Opvallende afwezige in Emmen was tweevoudig Wereldkampioen Jeffrey Herlings.

Ook in de MX1 klasse zag het publiek een dubbele mancheoverwinning. De goedlachse Marc de Reuver liet zien dat hij het rijden nog lang niet verleerd is en dat hij in het rijtje van kanshebbers op de felbegeerde Nederlandse titel thuishoort. Tweevoudig Nederlands Kampioen Herjan Brakke kende een pechweekend en scoorde slechts enkele punten.  Het dagklassement van de MX1 kleurde met Marc de Reuver, Mike Kras en Ceriel Klein Kromhof geheel oranje.

In de 125cc klasse wist Davy Pootjes beide manches op zijn naam te schrijven. Max Engelen en Bas Vaessen werden beiden een keer als tweede afgevlagd en mochten dan ook als tweede en derde mee naar het podium. Overal op het circuit werden mooie duellen uitgevochten in deze jeugdige klasse met veel talentvolle rijders.

De Noor Sander Agard-Michelsen zegevierde verrassend in de 85cc klasse. De Scandinaviër profiteerde optimaal van fouten van kanshebber Roan van de Moosdijk en de Belg Jago Geerts. Beide rijders wonnen weliswaar een manche, maar kwamen door valpartijen in de andere manche tot een minder resultaat. Rick Elzinga werd totaal tweede en Roan van de Moosdijk mocht als derde op het podium klimmen. Lokale rijders Mitchel van den Essenburg en Jurgen Schoeber mochten deelnemen aan de kwalificaties. Helaas waren beide heren niet snel genoeg om zich te plaatsten voor de wedstrijd. Afwezig in Emmen was Robert Fobbe. Pech blijft hem achtervolgen. Vorig jaar door diverse blessures een moeilijk seizoen gehad. Hij leek fit en scherp echter een nieuwe blessure gooide weer roet in het eten. Aanstaand weekend staat de 2e wedstrijd al gepland en vind plaats in Mill.

Getuige de eerst wedstrijd beloofd het een bijzonder mooi en spannend seizoen te gaan worden! Sommige rijders stegen boven zichzelf uit, terwijl andere zich willen revancheren en gebrand zijn op een goed resultaat.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?