22.3 C
Nederland
zaterdag 21 mei 2022

MotorJunkies Bunschoten rijden zaterdag 14 april voor Het Goede Doel

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Enkele tientallen motorrijders die in Bunschoten-Spakenburg zijn aangesloten bij de MotorJunkies zetten zich dit jaar in voor de stichting ZoalsJan, die lijders aan de spierziekte ALS met hulpmiddelen ondersteunt. Vorig jaar hebben de MotorJunkies er aan bijgedragen dat deze stichting bijna € 120.000,- aan sponsorgelden heeft opgehaald. Dit jaar doen ze daar een schepje bovenop, door een toertocht met motorrijders te organiseren en door mee te werken aan een estafette met diverse sportonderdelen.

Toertocht
Minimaal acht MotorJunkies houden op zaterdag 14 april een toertocht (‘Ride-Out’) als tegenprestatie en eerbetoon aan sponsors die meedoen met de nieuwe geldinzamelingsactie. Is er die dag maximaal € 1000,- binnengekomen, dan rijden ze een route van 75 kilometer voor het ‘goede doel’. Wordt het uiteindelijke bedrag hoger, dan rijden ze verder: 100 kilometer (€ 1000 – € 2500) of zelfs 125 kilometer (bij meer dan € 2500). De ride-out gaat ’s morgens om 10 uur van start op het parkeerterrein achter het gemeentehuis bij korenmolen ‘De Hoop’, Stadsspui 4 in Bunschoten-Spakenburg. Hier komen de motorrijders na afloop ook weer terug, belangstellenden zijn welkom.

Estafette
Jafeth van de Veen, als woordvoerder van de ongeveer 90 leden omvattende stichting MotorJunkies: ‘De 24 uurs estafette Holland4ALS gaat over 330 kilometer, start op Hemelvaartsdag (10 mei) in de stad Groningen en eindigt de volgende dag in Soest. Er zijn tientallen teams met in totaal zo’n 160 deelnemers. Zij gaan achtereenvolgens vijf kilometer zwemmen (in Groningen), 150 kilometer fietsen (Groningen-Hasselt), 150 kilometer hardlopen (Hasselt-Soest) en 25 kilometer kanoën (in Soest). Minimaal tien MotorJunkies zijn in de loop van die 24 uur actief om de sporters te begeleiden door onderweg de route te verkennen, eventuele obstakels op te sporen en te controleren of de fietsers de goede route blijven volgen.’

Truckersdag
‘Het doel van beide acties is om ALS-patiënten te helpen aan hulpmiddelen die hun leven comfortabeler maken’, aldus Van de Veen. ‘De behoeften van deze patiënten kunnen soms in zeer korte tijd veranderen. De huidige infrastructuur geeft soms onvoldoende invulling aan deze veranderende vraag. Daardoor moeten patiënten vaak te lang op hun hulpmiddelen wachten. En wachten, dat is nou juist iets wat ALS-patiënten zich niet kunnen veroorloven. We doen nu dus voor de tweede keer aan deze estafette mee, maar hebben intussen al de nodige ervaring met de begeleiding van een ander evenement in ons dorp. Al drie keer hebben we namelijk met zo’n twintig MotorJunkies meegedaan aan de jaarlijkse truckersdag op de laatste zaterdag in september.’

On-line sponsoring van de MotorJunkies is mogelijk via hun actiepagina ‘ride.motorjunkies.nl’, via ideal, visa, mastercard en eenmalige machtiging.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen